Vatan sevgisini anlayabilmek için önce vatan ne demektir onu bilmemiz lazımdır.

Vatan acaba sadece ait olunan bir toprak parçasımıdır yoksa etinle,kemiğinle geleceğinle,geçmişinle ait olduğun bir duygu bütünlüğümüdür

Yeryüzünün üçte biri kara parçasıdır yani topraktan çok ne var ki? Fakat insan her oturduğu yere her karnının doyduğu yere vatan diyemiyor işte.

Bazen hiç görmediğin,hiç bulunmadığın,ekmeğini yiyip suyunu içmediğin yerdir vatanın.

Bu anlamda Türk Milleti vatan olgusu ve vatan sevgisi en yüksek milletlerin başında gelir. Türkler bir karış toprağı için canlarını dahi seve seve feda edebilirler.

Büyük Türk Başbuğu Metehan bunu en veciz şekilde ifâde eden tarihi şahsiyettir.

Birgün düşmanları Metehandan silahını isterler verir, sonra atını isterler onuda verir daha sonra eşlerinden birisini isterler çok zor gelsede onuda verir. Bundan cesaret alan düşmanları Metehandan küçük ve çorak bir toprak parçasını isterler.Herkes silahını, atını ve eşini düşmanlarına teslim eden Metehandan bu önemsiz toprak parçasını hiç düşünmeden vereceğini beklerken Metehan derhal düşmanlarına savaş açmıştır.Nedenini ise şöyle açıklamıştır:

"Silâh,at ve eşim şahsıma aitti fakat o çorak ve önemsiz toprak parçası milletime ait bir vatan parçasıdır bunun için savaşırım gerekirse uğrunda ölürüm."demiştir.

Bu dünyada milletler açısından en kötü şey vatansız kalmaktır.Kendilerine ait müstakil bir vatan toprağına sahip olmayan milletler diğer milletlere köle olurlar.Bunun en çarpıcı örneği Israiloğullarıdır.

Binlerce yıl vatansız bir şekilde dünyanın dört bir yanında dağınık halde yaşamış ve soykırım dahil başlarına gelmeyen kalmamıştır.
Millet olduklarını unutacakken Filistin  topraklarının bir kısmını parayla bir kısmınıda zorla kendilerine vatan yapıp müstakil devletlerine kavuşunca dünyayı yönetir hale gelmişlerdir. Vatanlarını kaybeden Filistinliler ise köle olmuşlardır öz topraklarında.

Bunun tam tersi bir durum ise kadim Doğu Türkistan topraklarıdır.Vatanları zorla ellerinden alınan Uygur Türkleri vatanları ile birlikte benliklerini özlerinide kaybetme tehlikesiyle karşı karşıyadır.
Vatanını kaybeden benliğinide kaybeder.

Bugün uğruna çok büyük bedeller ödeyerek vatan yaptığımız Anadolu topraklarından bizleri çıkarma hevesleri en üst seviyeye ulaşmıştır.Titreyip özümüze dönmez isek bunu başarmaları hiçte zor olmayacaktır.
Tanrı Türkü Korusun ve Yüceltsin

Mehmet Kara
Demirdağın Kurtları EKDD Genel Başkanı