Sayın Özdağ,

Türk Milliyetçiliğinin günümüzdeki yüz akı, pek muhterem hocam!

Türk Milletinin, Kurtuluş Savaşından sonra, son yüzyılda yaşamış olduğu en zor dönemde, üretkenliğiniz, çalışkanlığınız, zekanız ve bilginizle Türk Milletine çok büyük bir güç veriyorsunuz. Sadece terör uzmanlığınız değil, uluslararası ilişkilere hakimiyetiniz, Türk Milliyetçiliği ideolojisine ilişkin birikiminiz ve ülkücü tavrınız, Ülkücü Hareket içerisinde sizi parmakla gösterilen bir noktaya getirmiştir. İlk genel başkanlık adaylığınız sırasında yaşadıklarınıza, şahsınıza yöneltilen en ağır ve aşağılık iftiralara rağmen, en yakınlarınız tarafından eleştirilseniz dahi MHP'nin en zor zamanlarında cesur bir şekilde destek verdiniz. Seçilemeyeceğiniz bir sıraya konduğunuzda küsüp oturmadınız, aksine MHP adına tek başına bir medya kuvveti oldunuz ve Türk Milliyetçiliğini ayakta tuttunuz.

Bugün bir kez daha Türk Milliyetçiliğinin size ihtiyaç duyduğu bir noktadayız. Mevcut genel başkanın MHP'yi ileri götürmesi bir yana geriye götürdüğü zat-ı alinizin de belirttiği bir husus. Bu kadar kritik bir dönemde, MHP'nin başından gitmemek için başvurulan yolların ahlaksızlığı bir yana, Türk Milletinin kaderiyle oynanıyor. Eğer Türk Milletinin önüne en kısa sürede bir iktidar alternatifi konulamazsa, 21.yüzyılda Türkiye için parlak bir gelecekten bahsetmek mümkün olmayacak. Ancak herkesin gördüğü üzere, MHP'de gerçekleşecek bir genel başkan değişimi bu iktidar alternatifini ortaya koymanın ilk ve en önemli adımı olacak.

Mevcut genel başkan adaylarını kapsayan gerçekçi bir değerlendirme yaparsak Sayın Akşener'in hem taban, hem delege hem de halk nezninde göz ardı edilemeyecek bir desteğe sahip olduğu görülüyor. Bu elbette ki kendi başına sonuç doğuran ya da anlam taşıyan bir şey değil. Ancak büyük resim okunursa, bir kongre olmaması için elinden geleni yapan genel merkezin ve sizin dışınızdaki diğer muhalif adayların süreci içinden çıkılmaz bir noktaya taşıması riski bulunuyor. Bugünlerde, sizin alacağınız bir tavrın, bu büyük resmi tamamen değiştireceğine inanıyorum.

Sizin, Sayın Akşener'e destek vereceğinizi ifade etmeniz, bugün bütün oyunu değiştirebilir. Bu fedakarlığın neden özellikle sizden beklendiğini, neden Sayın Akşener'den böyle bir şey beklenmeyeceğini size izah etmek bile gereksiz bir uğraş. Şahsen bir sene önce bu kongre yapılmış olsa ilk ve sonuna kadar destekleyeceğim adayım siz olurdunuz. Ancak siyaset kısmen bir konjonktür ve zamanlama meselesi de ve bu konjonktür şu anda Sayın Akşener'den yana. Ancak sizin desteğiniz olmadan bırakın Sayın Akşener'in seçilebilmesini, kongrenin toplanabilmesi dahi uzak bir ihtimal.

Sizin bu sebeplerden dolayı, geçmişte pek çok kere şahit olduğumuz ülkücü tavrınıza ülkücüler olarak muhtacız. Sayın Oğan ya da Aydın'ın bu fedekarlığı yapma imkanları şu anda mümkün görünmüyor. Yapacaklarını varsaysak bile, sizin vereceğiniz destek kadar anlamlı ve güçlü bir destek olmayacağından sizin desteğinize yine de ihtiyaç duyulacaktır. Çevrenizden MHP genel başkanlığını en çok hakeden adayın siz olduğunuzu söyleyecekler ve bu desteği vermenizi engelleyecekler. Hiç şüphesiz ben de size bunları söyleyen arkadaşlarımla aynı fikirdeyim. En çok hakedenin siz olduğunuza inanıyorum. İşte o yüzden bu fedakarlığı sizden başkası da yapamaz.

Saygılarımla...