ÜLKÜCÜLER NE ISTIYOR?

1. Yeni parti/oluşum sadece herşeyiyle ülkücü olsun peşinden gidelim.

2. Yeni parti/oluşum iktidarı yani yeni sisteme göre %50.01 için yola çıksın peşinden gidelim.

3. Mhp biziz biz mhpyiz deyip yerimizden ayrılmayalım.

4."Devletin başına devlet gelecek" diyerek genel merkezin peşinden gidelim diyenler.

5. Yeni parti/oluşum içinde ortak paydada birleşenler bir araya gelip iktidar mücadelesi verelim diyenler.

Galiba ülkücü hareket içinde bu beş grup ağırlık kazanıyor görüş olarak.

Yaklaşık iki yıl önce " Aman ülkücüler bölünüyor bölünmenin de ötesinde parçalanıyor." derken bugünleri kastetmiştim. O zaman özelden bir sürü laf söyleyenler durum bu artık.

"Biz bunun için mi kavga verdik " diye haykıran yusufiye diplomalı yiğitleri o maddelere eklemedim bile.

Hatta balkondan evinin köşesine çekilip sadece seyredenler de yazılmadı daha.

Artık "dönülmez akşamın ufkundayız" nereye gider bu limandan kalkan gemi bilinmez.

Birinci grup sadece ideolojik bakış acısıyla olaylara yaklaşmaktadır. Idelojik olarak bakarsak doğru bir yaklaşım tarzı olarak görebiliriz bu bakışı. Yalnız buradaki sıkıntı yeni sistemde istenilen hedeflenen Türk milliyetçiliği fikir sistemi nasıl iktidar olacak sorusu. Sadece bu bakış açısı ile ülkücü dünya görüşü iktidar olma hayalinden uzak duracaktır. Bu da hizmet anlamında hareketi eksik bırakacaktır.

Ikinci ve beşinci grup iktidarı hedeflemek amacıyla yola çıkmaktadır. Bu yaklaşım 16 Nisan halk oylaması ile ortaya çıkan bir gerçek ile örtüşmektedir. Buradaki temel sıkıntı ise merkez kavramının içinin ne ile nasıl dolduracağıdır. Ülkücüler bu merkezin neresinde ne kadar yer bulacaktır?

Merkez kavramı ile merkez sağ parti birbirine karıştırılıyor gibi duruyor şimdilik. Bu kanattaki ülkücüler bir şekilde iktidar olma hayalini gerçekleştirme gayretini ortaya koymaktadır.

Üçüncü grup herkese muhalif olarak karşımıza çıkıyor. Mhp genel merkezi eleştirilirken bir yandan da yeni parti/oluşum bu grup tarafından hedef tahtasına konuluyor. Bu grup ortaya bir çıkış yolu koymamaktadır.

Tamam yeni oluşuma karşıyız mhp yönetimine de karşıyız iyi de yarın seçimlerde ne yapılacak? Kerhen de olsa yine mhp mi denecek? Eğer öyle denecekse muhalif olmamın anlamı ne?

Dördüncü madde içindeki ülküdaşların iktidar olma gibi bir derdi olmadığı için onlar biat etme yolunu seçmişlerdir. Onlara göre ülkücü olmak lidere biat etmektir.

Bir hareket bir dava ancak bu kadar bölünebilirdi galiba. Bundan fazlası olur mu bilmem? Allah sonumuzu hayreylesin demekten başka birşey gelmiyor elimizden.

Keşke ülkücüler bu kadar birbirine düşmanca saldırmadan bu işin içinden çıkabilselerdi.

Doğan Ay