AKP ve yönetimindeki Türkiye Cumhuriyeti bürokrasisi bu birlikteliği bozmak için hiçbir şey yapmadığı gibi referandum arefesinde Barzani'yi havaalanı ve protokolda Peşmerge paçavralarıyla karşıladı! Görüşmelerdeyse Güneydoğu ve Doğudaki Kürt aşiret oylarının AKP'ye atılması konuşuldu! 

Türk Milletinin gündemi ile Akp' li siyasilerin ve Hükümetin gündemi maalesef çok farklı. Türk Milleti; Kıbrıs'ın Rumlara, Adalar( Ege) denizindeki adaların Yunana peş keş çekilmesi, Güney sınırlarımız dibinde İngiliz - Amerikan - İsrail projesi "Bağımsız Kürdistan" ın hayata geçirilmesi ve Türkiye'nin bölünmesi tehlikesi, halk oylamasında 'Evet' çıkmasına rağmen şehit cenazelerinin artarak gelmesi, darbeden sorumlu siyasi ve üst düzey bürokratların halen serbest olması, cemaat yurtlarındaki cinsel istismarların üstünün örtülmesi ve işsizlik konularıyla ilgili.. Milyonlar her konuda adalet arayışıyla ayakta...

Türkiye vahşetin sorumlusu Amerikan askerleri "sağ salim evlerine dönsünler diye dualar" ederken, Türkmen kenti Kerkük işgal edildi, yağmalandı, tapu ve arşiv daireleri ateşe verildi, müzeleri talan edildi. Barzani YPG/PKK'lı teröristlerin denetiminde "Yahudi - Kürdistan" devleti " için Eylül' de halk oylaması yapma kararı aldı.

Yahudi - Kürt devleti Türkiye'nin sayesinde oldu bittiye getirilerek hayata geçiriliyor! Türkiye'nin siyasi bütünlüğünü yok etmekle eş değer bir kabus senaryosu!!!

Kürt Yahudisi Prof. Sabar Barzanilerin atalarının Yahudi olduğunu yazdı. Kürt Yahudisi " Mustafa Barzani ile oğlu Mesut Barzani, İsrail'le kurduğu iyi ilişkilerle tanınıyor. Kerkük'ün Irkçı Valiside" Kerkük Kürdistan'ın Hem Kudüs'ü, Hemde Kalbidir." diyor. 

İsrail Yahudi - Kürt devleti fikrini yeniden gündeme getirdi. Adalet Bakanı bağımsız Kürt devleti kurulmasına büyük destek verdiğini ve yeni devletin Türkiye ile İran arasında yer alması gerektiğini söyledi. Bayan Hitler Kürtleri stratejik partner olarak görüyor.

ABD Savunma Bakanı Matisse ile Trump'ın başdanışmanı Petraus dış müdahaleler doktrininde, "ABD askerlerini alanda kullanmadan yerel güçlerin kendi özsavunmalarını yapmalarının gerektiğini, askeri başarı sonrası siyasi yapının planlanması" öneriyor. Trump'ında Suriye'de yerel güç olarak ve sonrasında siyasi kurum olarak YPG/PKK'yı gördüğü ortada.

AKP ve yönetimindeki Türkiye Cumhuriyeti bürokrasisi bu birlikteliği bozmak için hiçbir şey yapmadığı gibi referandum arefesinde Barzani'yi havaalanı ve protokolda Peşmerge paçavralarıyla karşıladı! Görüşmelerdeyse Güneydoğu ve Doğudaki Kürt aşiret oylarının AKP'ye atılması konuşuldu! 

Cumhurbaşkanı Erdoğan G20 Zirvesi'nde, "Barzani'ye en büyük desteği biz verdik, hala da veriyoruz! Referanduma Irak'ın bütünlüğü açısından doğru bakmıyorum. Temenni ederim ki referandum yapılmadan vazgeçerler. Irak'ta bölünme başlarsa bir taraftan Türkmenlerde başlar.. " deyor fakat Türkmenlerin bölgede ve Telaferde toplu katliama tabii tutulması hakkında susuyor! 

Pentagon eski yetkilisi Yahudi Rubin, "Türkiye'nin bulunduğu yol kaosa, çöküşe ve devletin yıkımına mı uzanıyor? Cevap 'evet' olabilir. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sürüklediği uçurumdan Türkiye tek parça kurtulamayabilir. Beyaz Saray'ın düşünmesi gereken, Türkiye'yle nasıl iyi dost oluruz değil, Türkiye'nin çöküşünü nasıl yöneteceğiz olmalıdır." ifadelerini kullandı.

İncirlik ABD için artık vazgeçilmez değil. ABD Romanya, Ürdün veya Irak'taki Kürt bölgelerinden Suriye'ye kolaylıkla ulaşabilir! Türkiye sahadaki yeni gelişmeler sonucu stratejik ortak olma vasfını yitirdi.

Ordumuz ve terörle mücadele polisleri bir yandan PKK' lı teröristlerin diğer yandan 'İslam Devleti' için mücadele edenlerin saldırısı altında. Ayrılıkçı Kürtlerse" Türkiye'nin iç sınırları mı yoksa dış sınırları mı değişecek" tartışmasını yapıyor. Kürt açılımı sessiz ve derinden sürüyor. PKK' lı siyasiler serbest bırakılıyor. Selahattin Demirtaş' la suni bir ağız dalaşı esnasında Leyla Zana da serbest bırakıldı!

Rubin' in "Atatürk modern Türkiye'yi inşa ederken, Erdoğan onu yıkmaktan başka bir şey yapmadı. Erdoğan tarihe kibiri uğruna Türkiye'yi yıkan yozlaşmış bir kötü adam olarak geçecek." hezeyanının önüne Atatürkün Milli politikaları uygulanarak geçilebilir.


Sevgi ve Saygıyla
Sevginaz Hamevioğlu