Abdullah Gül'ü siyasetteki sinsiliğin sembolü olarak görüyorum. Siyasetle çok ilgileniyor, yakından takip ediyor olmasına rağmen etmiyormuş gibi yapıyor. Sürekli başkalarının kavgasını takip edip, aslanın avını yere yatırmasını bekleyen bir başka yırtıcı misali; olup, bitenleri izliyor, fırsatını bulunduğu an da; devreye girerek, nimete ortak olma stratejisi güdüyor. Kanaatim o ki; Abdullah Gül için istediği ortam henüz oluşmadı. Bu arada ''Milli Görüş'' geleneğinden gelmiş olup da; bir şekilde AKP'nin kurulması ve iktidarı döneminde inisiyatif sahibi olmuş her kim olursa olsun Erdoğan'nın karşısına rakip olarak çıktığı an bir şekilde troller tarafından Fetö ile irtibatlandırılacakları aşikardır; Abdullah Gül bunun da farkında.
...
İlhan Kesici'ye gelince; takdir ettiğim, kendisini iyi yetiştirmiş, öz güven sahibi, entelektüel birisidir. Türk milletinin her kesiminin şu veya bu şekilde doğru ve dürüst kişiliği üzerine; isminde mutabık kalınan bir isimdir.
...
Ancak İlhan Kesici; özellikle 15 Temmuz sonrası sapla samanı karıştıran; Fetö ile mücadeleyi yapacağım derken; evdeki bütün yatak döşeği; dolabı, sandığı tüm eşyayı yele bir eden; arsızı, hırsızı, namussuzu bulacağım derken girilmedik ev, dağıtılmayan mekan bırakmayan; adeta kendi itirafı ile 15 Temmuzu ''Allah'ın bir lütfu'' gören Erdoğan ve hükumetinin, Türk milleti ve devletine yaşattığı ve yaşatmaya davam ettiği süreç boyunca; Sayın İlhan Kesici ne yapmıştır sormak isterim.
Elbette Erdoğan doğru şeyler yaptı demiyor ama yaptığı yanlışlar karşısında da; isyanım var deyip, yüreği yanmışcasına, demokratça bir çıkışına da şahit olamadık maalesef.
...
Özellikle son yıllarda demokrasi adına verilen mücadelede bedel ödemeyi göze alamamış insanların; ''Güçlendirilmiş Demokratik Parlamenter Sistem''e dönme mücadelesinin cumhurbaşkanı adayı olamazlar. ''Demokrasi kavgası veren'' dendiğinde ilk aklıma gelen; sesi gür çıkan, demokrat insandır; İlhan Kesici böyle birisi mi; hayır.
...
İlhan Kesici, yönetimde istikrarı sağlanmış; diyelim ki Parlamenter sisteme geri dönülmüş bir Türkiye'de mükemmel bir teknokrat olarak çok güzel hizmetlerde bulunabilecek bir isimdir ancak Parlamenter Demokrasiye geçmek için verilecek kavgada sesini gür çıkarabilecek bir isim değildir. Evet, çok değerli bir insan ama yapısında ''Kızmak'' olmayan, hep ''Gülücükler'' dağıtan bir insan olarak; verilmekte olan demokrasi mücadelesinde en azından bana pek güven vermiyor; yani başarılı olamaz. Öte yandan demokrasi kavgasını kazandığımızda varlığına en çok ihtiyaç duyulacak da bir isimdir.
...
Dolayısıyla, Meral Akşener gerek MHP içinde verdiği parti içi mücadelesinde, gerekse kendisini 15 Temmuz vakıasına monte etmek üzere kurulan kumpaslar karşısında; hükumetten ve yancılarından destek alarak bu tezgahları kuran namussuz ve şerefsizlere karşı onur savaşını verirken; aynı süreçte ülkemizde yapılmak istenen sistem değişikliğine itiraz edip, inisiyatifini ortaya koyup, kitlelerin organize olmasını sağlayıp, demokrasi kavgasını sürdürmüş ve hala da devam ettiren birisidir.
...
Erkek egemen toplumda bir kadınının "İtiraz ediyorum, benim de söyleyeceklerim var'' dedi diye onu susturmak, etkisizleştirmek için ilk önce namusu üzerinden; olmayınca 15 Temmuza monte etme üzerinden; olmayınca partisinden ihraç etme üzere; olmayınca kuracağı partinin kurulmasına mani olmak üzere; olmayınca TV'lere talimat verilerek ''Bu kadını konuşturmayacaksınız'' denilerek pasifize edilip, teslim alınmak istenmiş ama teslim olmamıştır. Yani kadıncağızın verdiği bir kavga var ve bu kavga sadece şahsını değil, hepimizi ilgilendiriyor.
...
Dolayısıyla Erdoğan karşısında ikinci turda başarılı olacağına inandığım ve yukarıda ifade etmeye çalıştığım gibi vermiş olduğu mücadele nedeniyle hak eden de, hakkını veren de Meral Hanım dır.
...
Umarım CHP sürekli olarak Erdoğan ve trollerinin "CHP kendi adayını açıklamalı, niye açıklamıyor, geç kaldı, neden Kılıçtaroğlu kendisi aday olmuyor" gibi tahriklerine gelmez; aday çıkarır ama ikinci turda Erdoğan karşına Meral Hanım'ın çıkmasını sağlayacak "Düşük profilli" bir aday çıkarır. Bu konuda verecekleri kararı mümkün olduğunca geç açıklamalıdır ki; Meral Hanım Erdoğan karşındaki tek aday olma konumunu koruyup, çalışmalarını sürdürebilsin.
...
İlhan Kesici CHP adına en makul aday olup, alınabilecek en çok oyu alabilir ancak buna mukabil, Erdoğan karşısında kazanabilecek en güçlü aday da Meral Akşener dir. Bundan dolayıdır ki Erdoğan ve trollerinin en çok istedikleri Kılıçtaroğlu'nun aday olmasıdır. Kılıçtaroğlu bunun şuurunda ve aday olmayacaktır diye düşünüyorum.

Mehmet Soral
Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir.