"Suriye bölgesel iç savaşının şüphesiz en talihsiz unsuru ülkede yaşayan ve sayıları toplam 3.5 milyon civarında olan Türkmenler. Orta Doğu bölgesel iç savaşında her grubun arkasında bir bölge içi ve dışı devlet var ve bu durumda Türkmenler üzerindeki baskı her geçen gün artıyor bölgede .

Yüz binlerce Türkmen göçmen durumuna düştü. Suriye Türkmen Meçlisinin acil olarak yeniden yapılandırılması gerekiyor," Suriye Türkmen aktıv temsilcilerinden uzak durması, Türklüğe, Türkmen davasına ve Suriye Türkmenlerine bir hayır getirmeyecektir. Bugünkü tehlikeleri kaç yıldan beridir, görüp dillendiriyorduk. Ama bizleri geri plana atılar, söylediklerimizi görmezden geldiler. Suriye Türkmen Meçlisinin yeniden acilen yapılandırılması gerekiyor, geniş kapsamlı bir Suriye Türkmen yüksek meclisinin kurulması lazım. 

Türkiye'nin tüm Suriye Türkmenleri bir araya getirip toplamasını her zaman ısıtıyoruz , Destekliyoruz Türkmenlerle ilgili ciddi adım atılmalı bu konuda . Yıllardır bağırıp çağırdık, biz bir parti değil bir milletiz diye. 3.5 milyonluk bir milletiz. Türkmen tabanının bu durumdan rahatsız bu rahatsızlığın giderilmesi lazım, bu hatalardan geri dönülmeli Türkmen adına konuşanlar yeter artık diyoruz. Türkmenlerle ilişkiler eş zamanlı ve yeniden yapılmalı, yeniden dizayn edilmeli. 

Köklü değişiklikler yapılmalı. Zararın neresinden dönerseniz kardır. STM kurumları felç durumda. İnsani yardım kuruluşları felç oldu. 

Bölgenin ve Türkmenlerin geleceği ile ilgili projeleri olan, güvenirliği olan her Suriye Türkmen toplumundan kuruluşlar saf dışı bırakılmamalı. Tek bir Suriye Türkmen kuruluşu ortaya çıkmalı.