Milli Görüşçüler AKP'de, sosyal demokratlar CHP'de, etnik ırkçılar malum partide, gelin görün ki Ülkücüler her partide.

Ülkücüler niye her yerde ? Niye her siyasi kuruluş içinde ülkücüler var? Niye başka merkezlere giden bu insanlar geçmişini unutuyor? Burada sıkıntı nedir? Ülkücüler niçin hep başka merkezlerde siyaset yapma ihtiyacı duyuyor?

İktidar olma gibi bir derdi olmayan siyasi harekette kim niçin siyaset yapsın? 

Başka partilerde siyaset yapan ülkücülerin hepsi ajan hepsi hain hepsi bu davayı özümsememiş olabilir mi? 

Eğer bu görüşü desteklerseniz ortaya daha vahim bir tablo çıkar. Bu insanlar ocaklarda yetişmiştir. Demek ki ocaklar görevini yeterince yapmıyor. Ocaklarda yetişen bu kadar insanın başka adreslerde siyaset yapmasının gerekçesi iyi düşünülmeli.

İşin daha ilgi çekici noktası ise hangi siyasi oluşum içinde olursa olsun ülkücü sıfatını taşıyanlar o siyasi oluşumun en büyük savunucuları oluyor. Yani hem siyasi duruş değişiyor hem de kişilik değişimi anında…

Bu noktada sorgulama yapmak istesek karşımıza ne çıkar dersiniz?

Öncelikle sorgulamayı tartışmayı bilmediğimiz gerçeği yüzümüze şamar gibi iner. Sorgulama yapmaya kalktığınız anda ya birbirimize hakaret küfür yağdırırız ya da anında kavgaya gireriz. Işte öncelikle sorgulama yapmamız gerekiyor sonu nasıl olursa olsun…

Belki de temel sıkıntılarımızdan biri bu dava için bu ülke için sadece ölmeyi düşlememizden doğuyor.
Ülkücüler sadece bu vatan için ölmeli diye mi düşünülüyor acaba? Elbette vatan bayrak din için ölünür ölünmelidir. İyi güzel de ülkücüler artık bu değerler için yaşamayı seçseler olmaz mı? Ortaya konulan bir dava varsa bu dava Turan sevdası ise sadece ölünerek bu davaya hizmet mi etmiş oluyor? Kim bilir belki başka yerlerde siyaset yapan ülkücüler için bu gerçek sorgulanmalı.
Siz siyaseten yetkisiz kifayetsiz kalırsanız bu yaşananları da kabullenmek zorundasınız.
Ülkücüler gerçekten Türk siyasi hayatında söz sahibi olacaksa beyinlere vurulmaya çalışılan zincirleri kırmak zorundadırlar.

Doğan Ay