Bu bir itiraftır

Mevlüt Karakaya CNN Türk'e telefon ile bağlandı. Diyor ki "2014 yılında cumhurbaşkanı seçiminde zaten biz çatı aday çıkararak partili Cumhurbaşkanlığına fiilen geçmiştik".

Yani diyor ki muhterem biz hükümeti kırmadık başkanlık sistemi önerisi için.
Yani diyor ki muhterem seçim gecesi Kasım'da seçim derken bu sistemin hazırlığını yaptık.

İyi güzel elleriniz dert görmesin de niye millete yalan beyanname okudunuz?
Niye tvlere çıkıp siyah çanta ile göz boyadınız?
Niye insanları ortaya çıkartıp sürgün olmalarına insanların görevlerinden alınmasına sebep oldunuz?

Eklemettin olayı baştan bir senaryonun parçasıydı. Bunu görenler zaten sandığa bile gitmedi.
Tamam Ekmeleddin ile chpyi keklediniz iyi güzel de size inanan ülkücüleri niye keklediniz? (kekleme sözü Nidai Yıldız başkandan çalıntıdır)

Şimdi ağzınızdaki baklayı çıkardınız. Demekki adını partili cumhurbaşkanı olarak değiştirip başkanlık sistemi sizin çok önceden hayalinizdi. Burası tamam da bu sistemi niye kendiniz için değil de başkası için istiyorsunuz?
Siz haddinizi bilirsiniz onu biliyoruz.

Kasım seçimlerinde miting yapmama kararınızın inceliği bugün daha güzel anlaşılıyor. Haziran seçimlerinin beklediğinizden yüksek çıkınca çözümü erken seçimde bulup Türkiye'nin yeni yol haritasını çizdiniz ve oyunu sahneye koydunuz.

Ülkücü hareket mensuplarının ahını alıyorsunuz beyler bunu unutmayın.
Şimdi de evet/hayır oyunu oynuyorsunuz. Yıllardır planladığınız bir oyunun parçası olmak istemeyenleri suçluyorsunuz. Bölücülere fetocularla bir olmakla suçluyorsunuz ülkücüleri.

Gelin kim fetocu ise kim bölücülere kucak açıyorsa kim fetosun tvleri kapatılırken polise mukavemet etmiş ise Allah belasını versin diyelim.
Var mısınız?

Doğan Ay