İslamcılarımız bir masal uydurup o masalla motive olmayı seviyorlar. "Dünyayı yöneten Osmanlı" masalı islamcılarımızın dilinden düşmüyor.

Yeni havalimanı tanıtım filminde de bu ifade geçiyor. "Osmanlı dünyayı İstanbuldan yönetti" 

Peki öyle mi gerçekten?

Osmanlı Pekini ele geçirdi de ben mi kaçırdım? Cengiz han Osmanlı da ayan mıydı?

Yüzyıllarca savaştığımız Ruslar bunların ulu hakanı Abdülhamid döneminde Yeşilköy'e kadar geldiler. Biz Moskovanın dış mahallelerine üs kurduk da ben mi unuttum?

Çanakkale'yi geçemez dediğimiz İngilizler İstanbulu yıllarca işgal etti. Karşılığında Londra'yı işgal ordularımız ele geçirdi de ben mi inkar ediyorum?

Amerika'yı kuzeyiyle güneyiyle ele mi geçirdik? Aztek kralı Montezuma'yı Çandarlı Halil Paşa mı astı? Kuzey Amerika'da akrabamız Kızılderilileri de kardeş kavgasıyla biz mi yok ettik?

Güney Afrikada İngilizlere karşı direnen Zulular yoksa Osmanlı sömürge ordularına mı direniyordu? Hindistanı 300 yıl İngilizler değil de ejdadımız mı sömürdü?

Endenozya'yı yöneten Hollandalılar değil de deli İbrahim miydi? En güçlü olduğumuz Kanuni döneminde bile Viyana'yı alamayan Osmanlı nasıl oluyorda dünyayı yönetmiş oluyor?

Bırak dünyayı güya Osmanlıya ait olan Mısırı yönetebildi mi Osmanlı? Yönetebildiyse Mısır Valisi Kavalalı karşısında defalarca yenilip Ruslardan niye yardım istedi?

Osmanlı bizim ecdadımızdır. Yeri geldi yurt dışında akademik ortamlarda elin Arabına Amerikalısına karşı savunduk. Ancak Türk tarihinin Osmanlıdan ibaretmiş gibi sunulmasına, hamasi bir tarih yorumuyla gerçeklerden kopuk şekilde ululanarak Cumhuriyete düşman bir anlayışla ele alınmasına şiddetle karşı çıkmalıyız.

Osmanlı feodal bir tarım imparatorluğuydu. Dünyayı yönetmiş bir süper güç değil ama yaklaşık 200 yıl dünyanın en güçlü bir kaç siyasi unsurundan birisiydi. En güçlüsü müydü? Bunu bilmiyoruz zira Çin ile hiç karşılaşmadı? En güçlü olduğu 16. yüzyılda çağdaşı Hindistan'daki Babür imparatorluğuyla kıyaslandığında ekonomik ve askeri olarak daha üstün bir yanı yoktu.

Osmanlıyı ululamak istiyorsak yaklaşık 200 yıl kadar Avrupanın en güçlü devleti olduğunu iddia edebiliriz hepsi bu.

Yalanlardan çaputlara sarılarak tarihi yorumlayıp gerçekle ilişkisini koparanlar eninde sonunda komik olmaya mahkumdurlar.

Tarihte gerçekten dünyanın o dönemde bilinen kısmına baş eğdirmiş birinden bahsedilecekse o müslüman Osmanlı değil Gök Tanrıya inanan Cengiz hanın ordusudur. Pekinden Avrupa içlerine kadar kudretinden dehşete düşmemiş hiç kimse kalmamıştır.

Osmanlının dünyayı yönettiği iddiası islamcı bir fantaziden ibarettir.