​BİRAZ ORDAN BİRAZ BURDAN
Darı unundan baklava, incir ağacından oklava, herkesten de lider olmaz.
×××
Sinan Oğan beye Yozgat'ta yapılan alçak saldırıyı vali bey "bu demokratik haktır" dedi.
Bu gühan işleme özgürlüğü gibi bir şey galiba. Yahut hırsızlık yapmak meşrudur demek gibi.
×××
Son olaylardan sonra Avrupa ile verilmeye çalışılan görüntü için " hilal ile haç" kavgası deniliyor. Gelin görün ki M.Şimşek "16 Nisan sonrası Avrupa ile ilgili herşey yoluna girer merak etmeyin" dedi. Bu haç ile hilalin kavgası 16 Nisan'a kadar mı yoksa? Oysa bu kavga asırlardır devam ediyor. Fark şu bugünkü kavga değil aile içi işveleşme. Yani öyle hilal haç kavgası falan değil yaşanan.
×××
Kerkük kan ağlıyor. Hep ağlayan Kerkük yine ağladı. Bizim milliyetçiler tıvıtır attı Kerkuk'ü korumak için. Tıvıtır yoluyla barzaniye rest çekildi. Galiba barzani de bu tıvıtır sonrası paçavralarını indirir artık. Bu kadar sert tepki karşısında yapacağı birşey yok. YAŞASIN TIVITIR MİLLİYETÇİLİĞİ..
×××
Bu seferde Konya Ümit Hocaya sorun çıkarttı. Şaşırdık mı? Elbette hayır. Niye şaşıralım? Demokrasi şöleni bunun adı. Sadece ben konuşurum sen dinlersin. Senin fikrini söyleme hakkın yok.
×××
Tuğçe Kazaz refarandumda oyunun rengini daha sonra paylaşacakmış. Bu milletin (Türk milletinin değil) çok büyük bir değeri olan bu zatın görüşleri çok önemli. Bakalım nasıl bir fetva verecek? Vereceği karar hangi inanç sistemiyle açıklanacak?
Önü kesilen Ersoy kararını açıkladı. Kediciklerin patronu kararını açıkladı.
Ensar kararını açıkladı.
Tuğçe Kazaz çok geç kaldı ama neyse..
×××
Referandum çalışmalarına Lüleburgaz'da devam eden Sayın Akşener'e skandal bir uygulamada bulunuldu.Toplantı salonu, kalabalıktan dolayı etkinliği dışarıda yapmak isteyen Akşener'in üzerine kilitlendi.
Buna yorum yapılmaz artık.
×××
"Sonunda iş cinayete kadar vardı.
Sivas'ın Akıncılar ilçesinde elinde pompalı tüfekle kahvehaneye gelen bir adam "Var mı ulan hayır diyecek" deyince 62 yaşında birisi tepki göstermiş. Bunun üzerine katil tüfeğin tetiğine dokunmuş ve tepki gösteren adamı öldürmüş.
İşte Türkiye gerçeği.
Gerginlik nereye ulaştı. Resmi olarak bölündük artık.
Evet/hayır olarak ortadan ikiye ayrıldık.
Sağ sol Alevi Sünni derken nur topu gibi bir bölünmüşlügümüz oldu. Bu coğrafyada bize adam gibi yaşamak haram bu kafa ile.
Kafayı değiştirmek ve rahatlamak için geç mi kaldık bilmem?
×××
İşsizlik oranı hızla artıyor. 16 Nisan'dan sonra düzelir diyorlar. Terör biter buyuruyorlar.
Ne bileyim refarandum süreci evet/hayır olmaktan çıktı. Sanki genel seçim var ülkede.
Bugünlük böyle oldu. Biraz ordan biraz burdan.
Doğan Ay