Bugünden sayın Akşener demenin en büyük handikapı chp seçmenini tahrik etmek anlamını taşır ki bu hareket akp'nin ekmeğine yağ sürmek demektir.

Bugünlerde paylaşımlarda bir nokta dikkatimi çekiyor. Hayır blokunun "lideri" diyor bazı arkadaşlar. Hatta 2019 başkanlık adayı demeyi de ihmal etmiyorlar. Iyi niyetinden şüphem yok bunu yazanların. Lakin gözden kaçan bazı gerçekler var.

Önce hopppp liderimiz demek ne kadar sağlıklı bir düşünce?
Elbette hayır bloku içinde sayın Akşener'in çok önemli payı var. Yalnız bu pay sanki tek başına sayın Akşener'in gibiymiş gibi bir algı oluşturmak Hanımefendiye yapılacak büyük bir kötülük gibi görüyor. Öncelikle yeni oluşacak seçim sistemi görülmeli. Ilk turda %50.1 sağlanamazsa ikinci tura en yüksek oyu alan iki aday kalacak. Bu demekki akp ile yarışacak adayın belirli olması için hayır blokunun tek aday etrafında buluşması gerek.
Peki bu nasıl olacak?

Galiba en büyük sorun da burada.
Yani sayın Akşener'i akp'nin karşına çıkarmak için önce ilk iki içerisinde yer almak gerekiyor. Şayet bu başarılarsa ondan sonra hareket olarak yeni bir ufuk açılır. Aksi taktirde bol keseden ahkam kesmek yanımıza kâr olarak kalır.

Peki şimdiden sayın Akşener demenin sakıncası ne?
Bugünden sayın Akşener demenin en büyük handikapı chp seçmenini tahrik etmek anlamını taşır ki bu hareket akp'nin ekmeğine yağ sürmek demektir. Siyasette 2×2 her zaman 4 etmiyor.
Kısacası chp seçmenini çantada keklik görmek bize pahalıya mal olabilir.

Öncelikle sayın Akşener nasıl bir yol çizecek bunun beklenmesi gerekiyor. Yeni bir oluşum veya parti mi yoksa bağımsız aday mı olacak bu yeni yol? Bunlar oluşmadan atılan her adım sayın Akşener'i yıpratır.
Bu dağınık görüntü devam ettiği sürece inanın birileri sevinçten göbek atıyor.
Her kafadan bir ses çıkmaya devam ettikçe birileri yer bizim yenilikçi kanadı.
Hele hele yeni lider söylemleri ile dört adayın bir araya gelmelerinin de önü kesilmiş oluyor.
Şimdi bazı arkadaşlar en büyük taban ve destek sayın Akşener diyor diyebilir. Bu görüşte hemfikiriz. Sayın Akşener şuan itibarı ile en büyük destek ve tabana sahip. Yalnız bu gücü doğru ve akılcı kullanmak zorundayız.

Sayın Akşener'i yanlış yönlendirmek bizi büyük bir hataya düşürür.
%49 hayır oylarının tek adresi Sayın Akşener olarak göstermek öncelikle sayın Akşener'i yanlış yönlendirmek olur.

Hele hele hareketin "lideri" gibi bir söylemin ne getirip ne götüreceği iyi hesaplanmalı.
Şimdi bunları okuyan arkadaşlardan bazıları tarafından Akşener karşıtı olmakla itham edileceğimi biliyorum. Yalnız dost acı söyler bunu unutmamak gerek. Bizim kaygımız kazanılmış bir ivmenin yanlış yönlendirilmesi ve heba edilmesidir.

Bugün siyasi arenada bir Akşener esintisi var. Iş bu esintiyi kasırgaya geçirebilmekte. Aksi durumda inanın balgat ağır ağır bu güzel hareketi bitirmenin de bir yolunu bulur. Ipler başkasının eline geçmeden sağduyulu yaklaşımlarla yola revan olunmalı.

Tekrar yazıyorum bu kafa ile bu dağınık görüntü içinde balgat tek yudumda yutar. Aklı başında sakin hareket edilmeli ve basit slogan hastalığına tekrar düşülmemeli.
Temmuz kurultayında ortaya çıkan görüntü bize ders olmalı.

Sadece ülkücü hareket için değil Turkiye'nin geleceği bu adımlara bağlıdır.
Artık şu işi kişilere endekslemeden Türk milletinin geleceği olarak görsek fena olmaz.
Olmuyor olmuyor. Bu üslup bu bakış açısı ile olmuyor olmuyor.

Doğan Ay