Merkezi Suriye'de bulunan Haznevi tarikatı Gaziantep'te bir saray yapıyor. Türkiye'de "İlim ve İrfan" adlı dergi etrafında toplanan tarikatın üyelerinin ücretsiz olarak çalıştıkları inşaata kimseti yanaştırmıyorlar. Selefi örgütlerin yuvası oluyoruz! Yeni IŞİD'ler Türkiye'den çıkacak!

Cehaletin bizi getirdiği nokta. Şeyh hazretleri için saray. Sorarsan şeyh hazretleri saraylara layık. Onun destekçileri için se "şükür" yeter.

Bunun adı cehaletten başka bir şey değil. Cehaletin dinin yerine geçtiği bir dönem.

Türkiye büyük bir bela ile karşı karşıya.

Cehalet mutluluktur, huzurdur lüks yaşamdır. Ne demiş eskiler "aklı olmayanın sefası vardır."

Düşünmezsin mutlu olursun. Cehalet belki seni değil ama şeyhinin lüks yaşamasına yarar.

Niteliksiz insanlar, nitelikleri abartma eğilimindedir. Bu da yetmezmiş gibi kendi hayal dünyamızda oluşturduğumuz niteliklerden de keramet arıyoruz. Bunun adına da din diyoruz. Niteliksiz insanlar, gerçekten bazı insanların gerçek yüzlerini görmekten acizdirler. Bu aciz düşünce tarzını topluma din olarak yerleştirdiler.

Boşuna dememişler atalar " şeyh uçmaz mürid uçurur " diye.

Kant'ın dediği gibi öğrendikçe lanetleniyoruz. Bilgi arttıkça kuşku da artıyor, kuşku arttıkça daha fazla mutsuz olduk.Bilme isteği arttıkça sorgulama başladı. Bu durum din simsarlarını da korkutuyor.

Bugün gittiğimiz nokta hem toplum adına hem de din adına korkunç boyutlara gidiyor. Cehaletin beslediği gerçek dinden uzak din anlayışı bizi uçuruma doğru sürüklüyor. Örgütlü cehalet başımıza yeni işid'ler yeni cemaatler yeni seyhler üreterek yeni bir senaryo üretiyorlar.

Uyanık olmazsak feto gitti derken yeni baş belaları yine din adına saraylar yaptıracak birileri onlardan keramet bekleyecek.

Doğan Ay