Ne Yapılabilir?
Bugün Allah razı olsun Harun Meral başkanım ile görüştük. Ne yapılabilir Başkanım dedim? Ne yapılamaz ki cevabını aldım. Başkanım bulunduğumuz yerlerde neler yapılabilir konusunda harika fikirler verdi. Bilmem başarabilir miyim?
19 Haziran gününden itibaren kendime çevreme büyüklerime aynı soruyu soruyorum: Ne yapabiliriz?
Bugün istersek herşey yapılabilirmiş öğrendim.
Atalar boşa dememiş " öğrenmenin yaşı yok" diye.
Haydi ülküdaşım silkinmek vaktidir. Bir kişi iki kişi demeden yola çıkma günüdür. Ülküdaşlik hukukunu ülkücülerin kucaklaşmasını yeniden tesis etme vaktidir. 
Yorulanların değil dimdik ayakta duranların yüreklerini birleştirerek haydi bismillah deme bu dem.
" Kim var orada?" sorusuna arkasına sağına soluna bakmadan "ben varım." demek yeter. Ümitsizliğe düşmek bize yakışmaz. Siyasetin zibilliginde debenlenmek bize göre değil. Yeniden ülkücü ruhu canlandırıp 12 Eylül öncesinin ruhunu yaşatmak gerek.
Sadece slogan atmayan sosyal projeleri olan kendini adadığı yüce Türk milletinin bir ferdi olma gururu taşıyan bir hareket için kolları sıvadık mı gerisi gelir. Yeterki " biz" olmayı başaralım. 
Yitirdiğimiz sevdamıza tekrar kavuşmak. Fikir üreten. İnsanlara faydalı işler yapan sevgiyi paylaşmayı rehber edinen bir hareket biliyoruz ki bizim yüreğimizde. O yüreği unutmayalım. 
Evet ülküdaşım artık laf değil icraat gerek. Nicelik mi gerek nitelik mi bir dava için? Önce nitelikli kaliteli ülkücüler yetiştirelim yarınlar için. Gelin bir olalım. Gönül köprüleri kuralım. İnanırsak imkansız değil.
Turkiye'nin birçok yerinden yeni doğum müjdeleri geliyor Allah'a şükür. Konya'da İstanbul'da Kayseri'de yakılan meşaleler Anadolu'daki dirilişin muştusudur. Neler yapılabilir diye kafa yormalı ülkücüler. Neyi nasıl başabiliriz diye fikir üretme zamanı geldi.
Gündemin peşinden giden bir hareket değil kendi gündemini kabul ettiren bir hareket olmalıyız diyorsak biraz özveri gösterelim yeter.
Oturarak başarı kazanılmaz. Hele hele bizim gibi aleme nizam verme kavgasında olanlar oturarak hiç kazanamaz. Öyleyse sen ben yok sadece biz varız diyerek yürümeye hatta koşmaya başlayalım. 
Bize yakışan budur..
Elele vermeyince taş yerinden kalkmazmış unutmayın...
Dua ile...
Doğan Ay