Nagihan Alçı, bence Türk toplumu için şöyle bir figürdü en başta: Güzel bir kadın> a, bir şeyler konuşuyor> sanırım entelektüel bir gazeteci, ama güzel de kadın> aa, bir şeyler konuşuyor. 

Sonra bildiğimiz Nagihan Alçı'ya evrildi. Şimdilerde en çok tartışılan şeylerden biri ise yıllar önce asker eşlerinin çıplak poz vermesi tahayyülüne dair attığı tweet ve bugunlerde Afrin'e gidip askerlerle poz vermesi.

Alçı... O tweet hiç olmasa bile gazeteciliğiyle orada bulunması tartışılması gereken biri. Bunu ıskalamak mevcut Türkiye sosyolojisinin bir özeti zaten. Aynı şey, Hilal Kaplan için de geçerli. Bu gibi "dün öyle bugün böyle"ler gazeteci kariyerleri ile ciddiye alınıp hâlâ maaş verilebilir bir Türkiyenin sebebi midir sonucu mudur bunu iyi düşünmek gerekir bence. 

Nagihan meselesine eklemek istediğim bir şey var. Yarın bir gün bir asker ya da şehit eşi/kızı/anası/akrabası modellik mesleğini yapmak ister ve çıplak pozları da içeren bir çalışma biçimini kendi iradesi ile kabul ederse kimsenin buna karışma hakkı yoktur. Ne bunu bir küçültme, alay, aşağılık bir ironi haline getiren Alçı; ne de bu durumu sanki Şehit yakınları hür iradeleri ile bu mesleği yapmaya hakkı yokmuş gibi davranan; bir manada Nagihan Alçı'nın (çıplak poz vermenin bir insanı ve anısı yüksek akrabalarını küçülteceğine dair) tezini doğrular nitelikte tepkiler veren toplum aynı denâet içerisinde yorum yapmaktan ari ve temiz değiller.

Afrin'e moral vermeye gidilirken seçilen kişilerin bazılarından ben de rahatsızım. Nagihan Alçı ve Hilal Kaplan da buna dahil. Dediğim gibi, bu kişilerin öncelikle gazetecilik etiklerinden dolayı ülkemde bu denli rağbet gören kişiler olmasından rahatsızım en başta... 

Meseleleri yanlış anlamakla, entelektüel seviye problemiyle, elma güzeldir dendiğinde armuta hakaret algılayan soyut düşünme becerisi eksikliği ile itham ettigim kişiler bu yazının ne dediği hakkında gram isabet etmeyen görüşler ileri sürebilirler. Bu da Alçı ve Kaplan gibilerin gazeteci olarak ciddiye alınmasının nasıl olup da mümkün olduğuna dair bir çeşit sağlama niteliğinde zaten.