​Sayın Bahçeli, her Salı grup toplantısında konuştuğunda yazı yazmayacağım diyorum ama öyle şeyler söylüyor ki yazmazsam olmuyor. Çünkü bu kadar siyasi nezaketten uzak ve milleti tahrik eden açıklamaları cevapsız bırakmamak gerekir.

Yine bildiğimiz Bahçeli üslubuyla esti gürledi, sağa sola bağırdı, atasözleriyle cevap verdi. Sağ olsun sayesinde yeni atasözleri öğreniyoruz ama öyle şeyler söyledi ki yıllardır kendisini destekleyip bugün muhalif safta yer alan insanlara "Ben yıllarca bu adamı mı desteklemişim" dedirtti.

Gerçekten artık Bahçeli'nin açıklamalarına siyasi mantık çerçevesinde bir cevap bulamıyorum.

Bir muhalefet partisi bu kadar iktidar partisinin boyunduruğu altına girer mi?

Bir muhalefet partisi bu kadar muhalefete düşman olabilir mi?

En önemlisi bir siyasi parti bu kadar kendi kimliğini yok sayabilir mi?

Hayatta olmaz diye bir şey yok. Demek ki oluyormuş. Bahçeli sayesinde bir siyasi partinin intihar ettiğini gördük.

Bahçeli'nin grup toplantısında bana göre 3 önemli konu başlığı vardı. Birincisi AKP'nin Atatürkçülüğe sarılmasını övmesi, ikincisi MHP'nin baraj sorunu olmadığını vurgulaması, üçüncüsü ve en önemlisi 2019 seçimlerinde AKP ile kol kola yürüyeceğini açıklaması…

Sıralamaya bağlı kalarak AKP'nin Atatürkçü olmasını övmesine cevap vererek başlayacağım.

Sayın Bahçeli'ye göre AKP'nin Atatürk'e sahip çıkması mutluluk vericiymiş, bundan rahatsız olanlar vatan hainiymiş, neden zorumuza gidiyormuş, Atatürk partiler üstü bir değermiş.

Öncelikle şunu söylemek isterim ki kimsenin Atatürk demesinden rahatsız değilim ama düne kadar Atatürk'e ayyaş diyenler bugün birden Atatürk'e sarılıyorsa "hayırdır neden değiştin?" diye sorarım. Bunu sormak beni vatan haini yapmaz insan yapar. Çünkü insan denilen canlının hayvanlardan farkı düşünmesi ve sorgulamasıdır.

Bir insan olarak sorguluyorum ve soruyorum: "15 yıldır Atatürk'e sahip çıkmayan AKP neden birden Atatürk demeye başladı?"

Ve siz Sayın Bahçeli, size de soruyorum. 16 Nisan'da AKP ile kol kola girerek Atatürk'ün kurduğu Parlamenter sistemi ortadan kaldıran, Atatürk'ün kurduğu sistemi savunanlara vatan haini diyen siz değil misiniz? Bu nasıl Atatürk sevgisidir?

Şimdiye kadar yıllarca Atatürk aşağılanırken sesiniz çıkmadı da AKP'nin bir anda Atatürkçülüğe sarılması eleştirilince mi sesiniz çıktı?

Okullardan andımız kaldırıldı. Bir şey yapmadınız.

Ne mutlu Türküm diyene demek ırkçılık kabul edildi. Bir şey yapmadınız

Atatürk'ün kurduğu kurumlar teker teker satıldı. Bir şey yapmadınız.

Atatürk devrimleri yok sayıldı. Bu ülkenin meclis başkanı Laiklik olmasın dedi. Sesiniz bile çıkmadı.

Atatürk'e ayyaş dediler, dinsiz dediler, eşcinsel dediler, anası genelevde çalışıyordu dediler. Hiçbirine sesiniz çıkmadı.

Tüm bunlar yaşanırken ya sustunuz ya da iki üç cümleyle göstermelik cevaplar verdiniz ama konu AKP nin Atatürkçülüğü olunca bu durumu sorgulayanlara işgalci Yunan orduları başkomutanı Trikopis'in torunu bile dediniz.

Kimsenin AKP ye "Neden Atatürk'e birden sarıldınız" diye soranlara hakaret etme hakkı yoktur. Herkes önce aynada kendine baksın.

Biz 16 Nisan'da Atatürk'ün kurduğu parlamenter sisteme sahip çıktık.

Biz dün Atatürk'e küfredenler bugün birden Atatürkçü oldu diye geçmişi bir anda unutan mezhebi genişlerden değiliz.

Geçmişte kimlerin Atatürk'e sahip çıktığını, kimlerin Atatürk'e küfrettiğini çok iyi biliyoruz. Hafızamızı kaybetmedik çok şükür!

Unutmadığımız için soruyoruz, soracağız.

Eğer Sayın Bahçeli neden AKP'nin Atatürkçülüğünü sorguladığımızı merak ediyorsa önce Sayın Erdoğan'a neden 29 Ekim'de Atatürk'e küfreden tarihçi bozuntularını sarayda ağırladığını sorsun.Neden Atatürk ve laiklik düşmanı olduğunu gizlemeyen İsmail Kahraman'ı tekrar meclis başkanlığına aday gösterdiğini sorsun. Belki o zaman biraz bizi anlar.

Gelelim MHP'nin baraj sorunu olup olmadığına…

Sayın Bahçeli'ye 1 Kasım 2015 seçimlerinde aldığı oyu hatırlatmak istiyorum. 1 Kasım seçimlerinde %11, 9 oy aldınız Sayın Bahçeli. Yani MHP nin 1 Kasım seçimlerinde de baraj sorunu vardı. Barajı kıl payı geçtiniz.

O halde soruyorum. 1 Kasım'dan bugüne oyunuzu arttıracak ne yaptınız? Oyunuzu arttırmayı geçtim mevcut oyunuzu koruyacak ne yaptınız? Partiyi böldünüz. Millet 2 yıldır MHP'nin parti içi kavgalarını izledi. Bu kavgalardan sonra hala oyunuzun sabit kaldığını mı düşünüyorsunuz?

2019 seçimlerinde MHP den İYİ partiye hiç mi oy geçmeyecek sanıyorsunuz? Çok değil %2 bile oy geçse baraj altındasınız. 2 yıldır millete umut olacak hiçbir şey vaat etmediniz. Yaptığınız tek şey MHP yi bölmek… Buna rağmen MHP nin baraj sorunu yoktur demek ya MHP seçmenini kandırmak için söylenmiş bir sözdür ya da gerçeklerden tamamen soyutlanmaktır.

Ve en önemli konu başlığı… 2019 seçimlerinde AKP ile MHP nin kol kola girecekolması...

Sayın Bahçeli bu açıklamasıyla MHP'nin fiilen bittiğini açıklamıştır. Bir partinin seçimlerde başka bir partiyi destekleyeceğini açıklaması kendini fesih etmesidir.

Dikkatlerden kaçan bir noktayı hatırlatmak istiyorum. 2019 seçimlerinde iktidar demek başkanlık demektir. Bu yüzden başkanlık seçimlerinde aday göstermeyen bir parti "Ben iktidara talip değilim" diyor demektir ve seçimlere girmemiş gibidir.

Sayın Bahçeli 2019 seçimlerinde AKP ile kol kola gireceğini açıklayarak Başkanlık için aday göstermeyeceğini şimdiden belli etti. Yani "Ben iktidara talip olmayacağım seçime girmeyeceğim" dedi.

İktidarı hedeflemeyen, başka bir siyasi partinin genel başkanının başkan olması için çalışacağını açıklayan bir parti hukuken var olsa da fiilen yoktur. Siyasi partiler bir gün iktidar olma hayaliyle yaşarlar ve bu hayali gerçekleştirmek için çalışırlar. İktidarı hedeflemeyen bir parti neden vardır?

% 50+1'i konuşmayıp hiçbir kıymeti kalmayan %10 barajını konuşması bile Bahçeli'nin hayallerinin küçüklüğünü göstermektedir.

Neden AKP barajı konuşmuyor? Neden AKP'nin gündeminde sadece %50 +1 var? Çünkü hedefleri büyük, küçük meselelerle uğraşmıyor.

Aslında Bahçeli'nin bu açıklaması ilk değil. 2000 yılındaki Cumhurbaşkanlığı oylamasında da siyasi ortam çok müsait olduğu halde aday göstermemiş, neden aday göstermiyorsunuz diyenlere ise "Biz haddimizi biliriz" diye cevap vermiştir.

Anlayacağınız Bahçeli yine haddini bileceğini söylüyor ve Erdoğan'a şimdiden "karşına rakip çıkarmayacağım" mesajı veriyor.

Madem Bahçeli şimdiden seçimlerde ne yapacağını söylüyor o halde biz de şimdiden tavrımızı net ortaya koyalım.

2019 seçimlerinde yenilgiye kendinizi hazırlayın. Geldiğiniz gibi gideceksiniz.