Mehmet Aydın, 27 yaşında İmam Hatip mezunu bir dolandırıcı. Suratına baktığınızda içinizden ' beni dolandıramayacak kadar salak' diye geçirirsiniz!. Nasıl oluyorsa 2016 yılında, bu kadar cahil, aç gözlü embesil internet siteleri ile Çiftlik Bilgi İşlem Bilişim Tarım Hayvancılık Tic. Ltd. Şti. ünvanlı şirketi kuruyor!.

"200.000 lira yatırana aylık 50.000 lira kazanç" vaadiyle 500 bin üye sayısına ulaşır. Bir yıl gibi kısa sürede , 77 bin 843 kişiden 511.7 milyon TL toplar.. Yattığı yerden para kazanmak isteyen üyeler ile şirket arasındaki para ödeme trafiği "Papara" isimli bir yazılımla sağlandı.. 'Papara' isimli yazılımda muhtemelen Famegame Software Ltd. Şti. tarafından hazırlanmıştır. 

Aydın tüm işlemlerini Fame Game Hayvancılık Sanayi ve Ticaret AŞ, Çanakkale Dora Gıda İçecek İnşaat, Petrol, Tarım ve Hayvancılık Turizm Ticaret Limited Şirketi ile Famegame Software Ltd. unvanlı şirketler üzerinden yürütüyor. Yine hisselerini Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyetindeki Fame Game Hayvancılık Sanayi ve Ticaret AŞ' ye devrediyor. Devir bedeli olarak 113.4 milyon lirayı Fame Game Hayvancılık Sanayi ve Ticaret AŞ' ye aktarılıyor. Ayrıca 120 milyon lirayı da adı geçen şirkete gönderiyor. Toplamda 133.4 milyon lira yurt dışına kaçırıyor/ kaçırılıyor.

Milyonlarla birlikte vatandaşlık aldığı Latin Amerika ülkesi Uruguay'a kaçıyor. Arjantin ve Uruguay'da inşaat işleri yaptığı bildirildi. Sıra oraları dolandırmaya gelmiş diyebiliriz. Uruguay'da elçiliğimiz yok. Suçluların geri iadesi antlaşmamızda yok. Bu nedenle dolandırıcı Aydını alamıyoruz!!!

Bu kadar cahil bir aptalın, bu kadar organize bir nitelikli dolandırıcılığı yapması mümkün mü? Dolandırıcılığın alt yapısı yazılım şirketi ve diğer şirketleri, internet siteleri ve Çiftlik Bank'ı kurması mümkün mü? Dolandırdığı paraları tereyağından kıl çeker gibi yurt dışına kaçırarak, elçiliğin ve suçluların iadesi anlaşması olmayan ülkeye kaçması mümkün mü? 

'Ali Baba'nın bir çiftliği var, çiftliğinde tavukları, inekleri var' şarkılarıyla büyüyenlerle, gönlü yorgun, gövdesi yorgun köyünde tavuklarından elde ettiği organik yumurtaları yiyip, organik sütleri içme hayali kuranları dolandırdı! Böylesi bir sosyolojik ve psikolojik gerçekliği tespit edecek birikime sahip olması da mümkün değil. Mehter müziği ve tekbirlerle, dualarla, mütedeyyin kesimin itibar ettiği medyatik isimlerle açılışlar yapıyor!. 

Karnını doyurabilmek için bulaşıkçılık yapan, sanal ortamda amatörce rep klipleri paylaşan biri, 3 yüz milyonu nereden buldu? "Banka kurabilmek için ilk etapta 300 milyon TL sermaye yatırılmalı ve BDDK ( Bankacılık düzenleme ve denetleme kurulu) dan izin alınmalıdır. Banka kelimesini kullanmak izne tabidir. BDDK görevini yapmamıştır, sorumludur." 

Çok profesyonel, kanunları iyi bilen, bürokraside tüm kapıları açabilen, dünyayı tanıyan organize bir ekip tarafından ustaca kurulmuş bir tezgah.. Aydın kukla.. Arkasındaki dolandırıcılık ekibinin ortaya çıkarılması gerekir.

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkçi, "Sadece Çiftlik Bank değil, 11 tane daha birbirine benzer saadet zinciri olduğu müjdesini verdikten sonra: "Bu sistemin yanlışlarını, tüketiciyi ve vatandaşı mağdur eden yönünü ve cezai yönünü de düzenlemek lazım" diyerek yüreklere sözüm ona su serpiyor!. Meğer Türkiye "nitelikli dolandırıcılık" Cennetiymiş!. Bu kaçıncı dolandırıcılık olayı hâlâ cezai müyyidesi yok!! Pes diyoruz pes...

Adı geçen şirket ortakları, faaliyetler, para trafiği incelendiğinde böylesi büyük HİZMETİN(!) akıl hocaları ortaya çıkarılır. Gıda Tarım ve Hayvancılık, Bilim, Sanayi ve Teknoloji , Maliye ve Adalet Bakanlıkları görevlerini layıkıyla yapmamışlar diyebiliriz.

Sevgiler ve Saygılar
Sevginaz Hamevioğlu