EL ÖPME SINAVI

"Bizde tahribat yaparak kopanlardan kimi dost, kimi şer selam ve el sıkmakla belli olur. O gün onlar imtihandan geçmiştir, bu imtihanın farkında bile değiller" (history d.b.)
Eee gözünüz aydın mecliste el sıkanlar o mübarek eli alışkanlıktan öpenler imtihandan geçtiniz hem de 100 üzerinden 100 alarak.
Ha sakın yanlış anlamayın imtihan olduğunuzun farkında degilsinizmiş... (muhteşem bir kelime oldu )
E bazı zamanlar insan böyle imtihan olunur işte.
Hababam Sınıfında hoca derse girer " çıkarın kağıtları sınav yapacağım" der işte tam öyle. Meclise girdiniz ve siz farkında değilsiniz ama sınav başladı.Eli uzattınız ilk soru doğru cevap geçtiniz. Eli öptünüz ikinci soru doğru cevap takdirname almayı hak ettiniz. Vah garibanlar vah sınavdan haberiniz de yok.
Bu arada üslubunuza da dikkat edin yoksa kulaklarınızdan çekilirsiniz demedi demeyin. Biraz efendi öğrenciler olun. Sağda solda konuşmayın yoksa sınavlarınız "boş" olur.

Şimdi gelelim işin can alıcı kısmına. Bu el sıkma öpme işinin diğer boyutu ile " kim dost kim şer" ortaya çıktı. Kaç dost varmış kaç şer sayı belli oldu mu?

Şer olanlar selam ve el sıkmayalar dost olanlar ise el sıkıp öpenler.

Siz böyle bir imtihandan bihaber dolaşırken meclis içinde başınıza ne gelecek nereden bileceksiniz. Bilemezsiniz doğal olarak. Karşımızda hocaların hocası siyasetin efsanevî kahramanı var. Uyanıklar hazır olun bundan sonraki sınavlara…

Nerede nasıl karşınıza çıkar nasıl sorular gelir bilinmez. Bilinen tek gerçek mecliste aniden sınavların yapıldığı.

Gelin bu işi tatlıya bağlayın kim nerede nasıl el sıkacak veya öpecekse tedbirini alsın.

Benden hatırlatması.

Yoksa sınavdan başarısız olursunuz.

Ayrıca şer odakları içinde olanlarsa tiz zamanda kendine gelsin yoksa bütünlemeye kalacaksınız…

Doğan Ay