Sizin ne haddinize hak hukuk adalet demek. En iyisi oturun seçim zamanı size oy verin derler oyunuzu verirsiniz yasasın demokrasi dersiniz. Oldu bitti maşallah.

​41 KERE MAŞALLAH

Türkiye'de özellikle sivil toplum örgütlerinde demokrasi hiç şüphesiz hakimiyet kayıtsız şartsız genel başkanın ve genel merkezin emrindedir. Bunun dışında bir gelişme değişme söz konusu dahi edilemez.

Geçen hafta sonu 41 ilde 41 sorunsuz kongre yapmak ve bütün kongrelerde tek adayla yarışma gerçekleştirmek demokrasimiz açısından çok büyük bir adım olarak siyasi tarihimize geçmiştir. Kolay değil bu şartlarda bu imkansızlık içerisinde aynı gün aynı anda 41 ilde kongre yapmak. İnanın çok büyük başarı bence...

Demokrasilerde olduğuna inanılan yarış hayalinizi başka bahara saklayın artık. Şimdilik elimizde bulunan demokrasi bu kadar. Tek adam tek seçici olma arzusu bizi bu günlere getirdi. Sivil toplum olamadığımızın en güzel göstergesi. Bu kafayla asla sivilleşme gibi bir derdimizin olmadığının da bir göstergesi bu yapılanlar. Çağın gereğini okumak yorumlamak yerine mankurtlaşmayı göze alarak birilerinin emir eri ramazan olmak kolayımıza gidiyor belli ki. Eğer durumunuz bu ise sizce sıkıntı yok demektir. Bırakın birileri ağalar paşalar gibi yaşasın oturdukları yerden göbek büyütsün viski kokulu bulvarlarda dava edebiyatı yapsın. Nasıl olsa sorgulama yok. Nasıl olsa eleştirmek haddimize değil. O zaman bize düşen kayıtsız şartsız biat etmek diyebiliyorsanız yine sıkıntı yok.  

Yönetim kadrosunun insanüstü özelliklerle donatılmış olduğunu düşünüp her şeyi her konuyu mutlaka bizden daha iyi bilir kısır döngüsünün hazin bir sonucudur bu yaşananlar. Evet onlar mutlaka özel seçilmişlerdir. Onlar tanrılardan ateşi çalan yunan kahramanı gibidir. Onlar hata yapmamak üzere yaratılmıştır. Onlar  eğer çilingir sofrasından dava söylevi atıyorsa bir bildikleri vardır... Türkiye'de sivil toplum örgütü yöneticilerinin hepsi adeta bir destan kahramanıdır.Her yaptıkları her söylediklerinde mutlaka bir hikmet vardır ve siz bu hikmetten sual soramazsınız. Yok illa bir aykırılık yaparak sormaya kalkarsanız başınıza gelecekleri iyi düşünün bence. Sizin ne haddinize fikir beyan etmek. 

Sizin ne haddinize hak hukuk adalet demek. En iyisi oturun seçim zamanı size oy verin derler oyunuzu verirsiniz yasasın demokrasi dersiniz. Oldu bitti maşallah. Sorgulamayı aklınızın ucundan bile geçirmeyin sakın.

Sorgulamaktan korkan kişilik yarın için nasıl bir hedef çizebilir ki? derler bazıları inanmayın sakın onlara. Yarınlarımızın kavgası verilirken lider egemenliğine teslim olmak bizi nereye götürebilir? diye konuşan birileri varsa çevrenizde bilin ki haindir. İnandığınız davaya ihanet içindedir bunları söyleyenler. Aldırmayın sakın demokrasi diye tutturan bazı mihraklara. o mihraklar nereden bilecek genel başkanın sözünün üstüne söz söylenmeyeceğini.

41 kere maşallah yeni demokrasi hamlesine. Yaşasın tek adam demokrasisi...

Doğan AY