Madımak katliamının 24. Yıl dönümünde HDP Şanlıurfa vekili Osman Baydemir, Madımak otelini ziyaret ederek şu açıklamayı yaptı:

"HDP milletvekilleri, HDP merkez yürütme kurulları, HDP'nin tüm bileşenleri ve HDP'ye gönül vermiş milyonlarca can adına 3 karanfil bıraktık. Bunlardan bir tanesi Şeyh Sait'in torunları adına bırakılan bir karanfildir. Bir tanesi Seyit Rıza'nın torunları adına bırakılan karanfildir. Bir diğeri de Hacı Bektaş'ın ve Pir Sultan'ın torunları adına bırakılan karanfildir"

Söz konusu HDP olunca bu tarz açıklamalara hiç şaşırmıyorum. Çünkü nerede bir mağduriyet varsa orada mutlaka milletin acısını istismar eden bir HDPli vardır. Hiçbir fırsatı kaçırmıyorlar. 8 Mart Dünya kadınlar gününde bile PKK propagandası yapanların Madımak katliamını da istismar etmesi normaldir.

Şimdi bu açıklamanın neresinden tutayım? Akıl yok, mantık yok, vicdan yok, hele tarih bilgisi zerre kadar yok.

Cumhuriyet'e, laik rejime, Atatürk devrimlerine isyan eden Şeyh Said ve Seyit Rıza'nın isimlerini, Atatürk ve Cumhuriyet aşığı, laikliğe bağlı Alevilerle yan yana anmak Alevilere yapılmış büyük bir hakarettir.

Şeyh Said ve Seyit Rıza gibi kan dökmüş iki isyancıyı Hacı Bektaşi Veli ve Pir Sultan gibi iki büyük insanla yan yana anmak Hacı Bektaş'a ve Pir Sultan'a yapılmış bir hakarettir.

Şeyh Said denilen isyancı Nakşibendî tarikatına mensup olan ve koyu şafi inanca sahip bir şeriatçıdır. Saltanatı ve hilafeti savunan bir gericidir.

Cumhuriyet'e isyan etmesinin nedeni de hilafetin kaldırılmasıdır. Devletin dinsizleştiğini bahane ederek yaklaşık 3.000 isyancıyla devlete isyan etmiş, aylarca doğuda terör estirerek askerlerimizi şehit etmiştir. Yani Şeyh Said, Cumhuriyet tarihinin ilk dinci teröristlerinden biridir.

Seyit Rıza denilen isyancı ise Tunceli ve çevresinde fakir halkın sırtına binmiş feodal bir ağadır. Kurtuluş savaşı sırasında aylarca Ankara hükümetini meşgul eden Koçgiri isyanının elebaşlarından biridir. Cumhuriyet döneminde de defalarca devlete isyan teşebbüsünde bulunmuş bir Kürtçüdür. Kürdistan'ı kurmak için devlete 14 yıl isyan ettikten sonra Dersim isyanı bardağı taşıran son damla olmuş ve idam edilmiştir.

Ancak her nedense Dersim isyanı, daha sonra Cumhuriyet tarihi yalancıları tarafından "Alevi katliamı" olarak anlatılmıştır. İsyanın Alevilikle uzaktan yakından alakası yoktur. Dersim isyanı, Seyit Rıza önderliğinde bir Kürt ayaklanmasıdır. Alevi katliamı diye yalan uydurarak Dersim isyanının bir bölücü isyan olduğunu gizleyemezsiniz.

Şimdi Alevilerle yan yana anılan isimlere bakar mısınız?

Biri Nakşibendî şeyhlerinden hilafeti savunan bir şeriatçı… Yaşasaydı Madımak otelini yakanların lideri olurdu. Çünkü Madımak'ı yakanlarla Şeyh Said arasında zihniyet açısından fark yok. İkisi de şeriatçı, ikisi de hilafetçi, ikisi de laiklik ve Alevi düşmanı…

Biri ise hayatı boyunca Kürdistan hayaliyle devlete isyan etmiş, halkı sömüren bir ağa… Yakalandıktan sonra paçasını kurtarmak için fötr şapka takıp poz veren bir takiyyeci…

Bu iki isyancının Hacı Bektaşi Veli ve Pir Sultan Abdal ile nasıl bir ortak yönü olabilir?

Alevilerle Şeyh Said ve Seyit Rıza'nın nasıl bir gönül bağı olabilir?

Aleviler, Cumhuriyet'e, Atatürk'e âşık insanlardır. Her dualarında Atatürk'e dua ederler. Hz. Ali ve Atatürk'ün resimlerini yan yana koyarlar.

Aleviler, Atatürk ilkelerine sıkı sıkıya bağlıdır. Yobazlıktan, dincilerden nefret ederler. Gericilerden hoşlanmazlar. Laikliğin en koyu savunucularıdır.

Aleviler, mezhepçilik, ayrımcılık yapmazlar. Kürtçülük, bölücülük Alevilerin yaşam felsefesine terstir

Kısacası Aleviler ile Şeyh Said'in, Seyit Rıza'nın bir gönül bağı yoktur. Tam tersine birbirlerine zıttır.

Şeyh Said ve Seyit Rıza, Cumhuriyet'e, Atatürk ilkelerine, çağdaşlığa karşıdırlar.

Şeyh Said ve Seyit Rıza, biatçidir. Bireyselleşmeye, özgürleşmeye düşmandır

Şeyh Said ve Seyit Rıza, cehaletin, karanlığın temsilcileridir.

Bir an için Şeyh Said ve Seyit Rıza'nın idam edilmediğini, isyanlarında başarıya ulaştıklarını düşünün. Türkiye nasıl bir ülke olurdu?

Mesela Seyit Rıza'nın yönettiği Tunceli bugün Türkiye'nin Üniversite mezunu oranı en yüksek şehri olabilir miydi? Hayır

Şeyh Said'in yönettiği doğudan bir Aziz Sancar yetişebilir miydi? Hayır

Ve sen Osman Baydemir…

Şeyh Said ve Seyit Rıza'nın yönettiği hayali Kürdistan'da yaşamış olsaydın bugün HDP vekili olabilir miydin? Hayır

Neden olamazdın biliyor musun?

Çünkü Şeyh Said ve Seyit Rıza başarılı olsaydı Cumhuriyet diye bir rejim olmazdı da ondan…

Başında halifenin olduğu, din kurallarıyla yönetilen şeriatçı – federatif bir devlette yaşayacaktın.

Kürdistan olacaktı ama sen o Kürdistan'da Seyit Rıza gibilerin kölesi olacaktın.

Şeyh Said gibilerin elini eteğini öpecektin. Hurafelerle beyni yıkanmış bir mürit olacaktın

Bugün sahip olduğun hiçbir şeye sahip olamayacaktın Osman Baydemir…

Ayrıca bugüne kadar Alevilere ne zaman sahip çıktınız ki şimdi Madımak'ı istismar ediyorsunuz?

Hayatınızda kaç kere bir Cem evine gittiniz? Cem evlerinin ibadethane statüsü kazanması için ne kadar mücadele ettiniz? Tam aksine tekke ve zaviyeler açılsın diye teklif etmediniz mi?

Kılıçdaroğlu, miting meydanlarında Alevi olduğu için yuhalatılırken sesiniz çıktı mı?

Sizin için tek şey var. O da Kürdistan… Gezi eylemine bile AKP ile aranızı bozacağını düşündüğünüz için "bu eylem hükümete darbedir" dediniz sonra eylemi provoke etmek için meydanlara çıktınız.

Tüm Alevilerden özür dile Osman Baydemir… Hiçbir Alevi isminin Şeyh Said gibi gerici bir yobazla yan yana anılmasından hoşlanmaz. Çünkü her Alevi, Madımak'ın katillerinin Şeyh Said zihniyetinde olduğunu çok iyi bilir.

Madımak'ın katilleri Şeyh Said ve Seyit Rıza'nın temsil ettiği gericiliktir, yobazlıktır.