KADRO HAREKETI OLUNUZ

"Yaprağa soruyoruz; kendi kendince tamam mısın, yaprak cevap veriyor; hayır benim hayatım dallardadır, dala soruyoruz ve dal diyor ki, hayır benim hayatım köktekidir. Köke soruyoruz, cevap veriyor; benim hayatım gövdede, dallarda ve yapraklardadır, dallardaki yaprakları koparırsanız ben ölürüm."

Sözü nerede okumuşum nereden not etmişim bilmiyorum. Şöyle defterleri karıştırayım derken gözüme ilişti.

Bir oluşum bir yapılanma içerisine girecekseniz önce karar vermelisiniz; neyi nasıl kiminle yapabilirim diye. Şayet bu yol seçilmezse ekip ruhu ölür ve yerine tek adam anlayışı gelir.

IYI Parti işte tam bu noktada yeniden bir karar vermek zorunda. Hazır kongre toplanırken sayın Akşener bu işi nasıl götürmeyi planlıyor ortaya koymalı ve ona göre yeniden bir yapılanma süreci başlatmalıdır. Siyaset uzun soluklu bir ekip işidir. Ekibiniz ne kadar sağlam ve güvenilir ise yolda kalma ihtimaliniz de o kadar azalır.

Sayın Akşener nasıl bir ekip ile yoluna devam edecek? Bu ekibin temel kriterleri ne olacak? IYI Parti hangi çizgide siyaset yürütecek? Türk milletine hangi argümanları sunacak? Bunlar sadece parti programı tüzük olayı değildir. Bugün seçmenin ne kadarı partinin tüzüğüne programına bakarak oy veriyor acaba? Türk seçmeni için oy verme ölçütü lider ve kadrosudur. Yani partinin vitrini. Vitrini iyi süslemek dizayn etmek gerekir ki seçmen üzerinde etki oluşsun. Yoksa hamaset ile olacak olan bu…

Sayın Akşener için seçimlerden önce iki seçenek bulunuyordu: Ya partisiz bağımsız aday olarak seçimlere girecek ya da parti kurarak aday olacaktı. Bu yollardan ikincisi seçildi. Seçilen yol mantıklı gibi görünse de sıkıntılıydı sayın Akşener açısından. Partinin seçimlere girmesi listeler listelere isyan listeye girenlerin önceliği gibi. Seçimlere 15 gün kala sayın Akşener'in oy oranı partinin oy oranının üzerindeyken ne oldu da Akşener'in oy oranı geriledi? Işte bu noktada IYI Parti'nin ekip veya kadro hareketi olmadığını rahatlıkla söyleyebiliriz. Adaylar önceliği meclise girmek olarak algıladı ve cumhurbaşkanlığı seçimi geri planda kaldı. Artık bu sözlerin bir anlamı da kalmadı sadece yanlışları göstermenin dışında.

Esas konu Sayın Akşener devam edecekse -ki bana göre devam edecek - artık yeni bir yol haritası çizmelidir. Bu yol İYİ Parti'nin kurumsallaşması açısından önemlidir.

Ilkekeri değerleri çizgisi konusunda daha açık daha net bir oluşum ortaya koymalıdır. Renksiz kokusuz ne idüğü belirsiz "MERKEZ PARTISI" diyerek bu yol zor aşılır.

Merkeze Türk milliyetçiliği koyarak cumhuriyet kazanımlarına öncelik vererek bir yol açılmalı.

Kadın ve gençlik hareketi olduğunu sadece iddia eden değil bunu gösteren uygulayan bir anlayış için kollar sıvamalı.

Başka merkezlere bağlı kalmadan gündemi oluşturmalı. Yıkıcı kırıcı olmadan IYI'lik hareketi olarak devam edilmeli. Siyasette her kelimenin bir ağırlığı olduğu unutulmamalı.

Bütün bunlarla birlikte mutlaka bir ekip bir KADRO hareketi olarak çalışmaya başlamalı.

Sayın Akşener zor bir süreçte bu yola çıktı. Öyle veya böyle yola çıktığı insanlarımız ile yeniden bir istişare toplantısı yapmalı.

Takım ruhu oluşturulmalı. Hırvatistan finali takım ruhu ile oynadı. Tek kişinin ayağına bakan takımlar erken veda etti unutmayın.

Gönülden bir seferberlik samimi bir davet için çok geç değil…

Aslında bu kongre süreci bu iş için çok uygun bir ortam oluşturdu bu ortam iyi değerlendirilmeli.

Saygılar efendim...

Doğan Ay