"Kol kırılır, yen içinde kalır." Atasözünü dilinden düşürmeyenleredir sözüm

Kol kırılır, yen içinde kalırmış!


Görende sanacak ki devlet veya teşkilat sırlarını konuşuyoruz…

"DSP ile koalisyon kurmak yanlıştı. Bize Başbakanlığı teklif eden DYP ve Fazilet Partisi ile koalisyon kursaydık Apo'nun idamı gerçekleşebilirdi. Gerçekleşmese bile millet bizi suçlayamazdı. Millete hatanın savunmasını yapmayın" Diyorum, hoop birisi çıkıp "Kol kırılır, yen içinde kalır." Diyor.

"İki defa memleketi erken seçime götürdünüz, ikisi de felaketle sonuçlandı. Bırakın artık şu erken seçim lafını" diyorum, yine aynı nakarat "Kol kırılır, yen içinde kalır."

"Yahu Ekmeleddin nereden çıktı! 20 yıldır teşkilattayım ben bile adamın kim olduğuna internetten baktım." Diyorum,hemen kırık kol, yen ile örtülmeye çalışılıyor. 

​Beyzadelerimiz beş yıldızlı otellerin en üst katında "Halka nasıl inebiliriz" diye kara kara düşünürken, akıllıca bir çözümde bulunarak "Asansörü kullasınlar" diyorum, anında birisi kırık kolunu göstermeye başlıyor.

Televizyonda haberleri izliyorum karşımda Bilge Ağamız, "Kongre isteyen muhalifler mahkemeye gidebilirler." diyor. Doğal olarak adamlarda mahkemeye gidiyor. Ondan sonra bir yaygara, vay efendim MHP nasıl mahkemeye verilirmiş! "Yahu adam kendi söylemedi mi?" diyorum, artık bu ne kudretli bir soruysa kol anında kırılıyor.

"Gönülleri kırıp geçirmeyin, yakında teşkilatlarda Ülkücü kalmayacak." Diyorum, der demez kırık kol sancılanmaya başlıyor.


"Madencilerim telef olup gitti, Güneydoğu perişan, şehitlerin vebali var üzerimizde, Mevlit okutmak, lanetlemek yetmez, kalkın artık yürüyelim, kavgaysa kavga!" diyorum, birileri "Sus – eleştirme kolu ve yeni düşün" diyor.

Bizim beyler hep yanlış anlaşılır. Çünkü sürekli yanlış cümleler kurarlar! Bizim ise görevimiz "Yanlış anladınııız" çıkışıyla sokakta dolanıp durmak, oy kaybını önlemeye çalışmaktır. "Benim ömrüm bunların yanlış kelamlarını düzeltmeye çalışmakla mı geçecek." Diyorum, yine kolunu tuta tuta geliyor birileri.

Neyse sadede gelelim.

"Kol kırılır, yen içinde kalır." Atasözünü dilinden düşürmeyenleredir sözüm

- Birader iyi misiniz siz? Her şey Türkiye'nin gözü önünde oldu ve oluyor. Ne kolu, ne yeni!

Haa biz söyleyince suç oluyorsa, size tavsiyemdir gidin bir köye, köylü Mehmet amcayı dinleyin. Sizi, size bir güzel anlatsın.

Belki o zaman kırık kolu yen içinde saklamaya çalışmak yerine, tedavi etmeye çalışırsınız.

Daha fazla yazmayayım, maazallah kol yine yenin içerisinden sıyrılıp çıkmasın!

Sevgi ve muhabbet ile kalın gönüldaşlarım.

Okan KİLİT