Dün Türk siyasi tarihine utanç verici bir olay olarak geçecek bir olay yaşandı ve İYİ parti Bağcılar İlçe Başkanı Gökhan Yiğit ve 4 İYİ partili genç, MHP li bir grup tarafından bıçaklı saldırıya uğradı.

Aslında tehlike, davul çalarak geliyorum diyordu. Seçim kararının alındığı günden beri devleti yönetenlerin ayrıştırıcı konuşmaları sonucunda kan döküleceği belliydi.

Şimdi Günlerdir muhalif olan herkesi fetocu, münafık ilan edenlere soruyorum: Mutlu musunuz?

Sizin bu provokatif ve ayrıştırıcı konuşmalarınız yüzünden dün 5 kişi yaralandı.

Neden? Neyin uğruna? Kimden neyin intikamını alıyorsunuz? Bu neyin öfkesi?

Neden biz medeni Avrupa ülkeleri gibi kavgasız, silahsız, kansız seçim yapamıyoruz?

Lafa gelince batı bizi kıskanıyor diye mangalda kül bırakmıyorsunuz. Batı bizim neyimizi kıskansın Allah aşkına!

Adam gibi seçim yapamayışımızı mı kıskansın? Kardeşin kardeşi vuran bir ülke olmamızı mı kıskansın? Yoksa birbirimize vatan haini dememizi mi kıskansın? Söyleyin batı bizim neyimizi kıskansın?

Avrupa ülkelerinde de demokratik seçimler oluyor. Hangisinde bizdeki gibi olaylar yaşanıyor?

Mesela Almanya'da Merkel, kendisine oy vermeyen solculara ''Bunlar vatan haini'' diyor mu?

Ya da Fransa'da Macron ''Bana destek vermeyenler teröristlerle iş birliği içindedir'' diyor mu?

Hayır! Hiçbir Avrupa ülkesinde seçimler bizdeki gibi savaş ortamına çevrilmiyor. Bir demokrasi bayramı havasında seçim yapıyorlar.

Neden biz bunu başaramıyoruz? Demokrasi sadece ortaya bir sandık koyup içine oy atmak değildir.

Demokrasi, senin gibi düşünmeyenin de hakkını savunmaktır. Senden olmayana saygı gösterme olgunluğunu gösterebilmektir.

Peki, sizde bu yazdıklarım var mı? Zerresi bile yok.

Siyasi üslubunuz bölmek, kutuplaştırmak üzerine kurulu… Referandumda hayır diyenler teröristtir, Akşener'e imza verenler fetocudur… Böyle diye diye kardeşi kardeşe düşman ettiniz. Sonra da her seçim sonrası balkon konuşmasında ''Biz herkesi kucaklayacağız'' dersiniz.

Sizin herkesi kucaklamanız buysa rica ediyorum kucaklamayın. Çünkü siz bir elinizle kucaklarken diğer elinizle sırtımızdan vuruyorsunuz.

Dün yaşanan utanç verici olay neden yaşandı biraz düşünün… Geçmişte aynı partide dava arkadaşlığı yapan, aynı masada çay içen, yan yana Milliyetçi sloganlar atan insanlar neden birbirine düşman oldu? Kardeşe kardeşkanı döktürenler kimler?

Eğer siz, günlerdir bu kadar sert açıklamalar yapmasaydınız, milletin sinirlerini germeseydiniz dünkü olay yaşanır mıydı?

Siyasetçilerin görevi toplumu germek değil yumuşatmaktır. Bir siyasetçi, toplumda huzur sağlamak için siyaset yapmıyorsa millet için değil kendisi için siyaset yapıyordur. Çünkü bu tarz siyaset yapan biri kavgadan, kaostan besleniyor demektir.

Kavgadan, kaostan beslenmeyen biri neden kendisine oy vermeyen sıradan vatandaşlara münafık desin? Bu düşmanca tavrın kendine zararı olacağını bilse konuşur mu? Tabii ki hayır…

Ayrıştırıcı siyasi üslupla belki kendi oyunuzu muhafaza edip iktidarınızı koruyabilirsiniz ama bir devleti ilelebet bu üslupla yönetemezsiniz. Çünkü gün gelir size faydası olan ayrıştırıcı üslup ülkede öyle büyük bir kaos yaratır, öyle bir yangın çıkarır ki ülke yönetilemez hale gelir.

Devlet ve millet olarak çok sıkıntılı bir dönemden geçerken yangına benzin dökmekten vazgeçin… Dolar 4 TL yi, Euro 5 TL yi geçti. Bunlar normal ekonomik rakamlar değil. Toplum patlama noktasına geliyor. Yapmayın…

Ancak siz ne yaparsanız yapın biz bu kirli siyaseti kabul etmiyoruz... Türk milletinin ve Türkiye Cumhuriyeti'nin kaosa sürüklenmesine izin vermeyeceğiz... Provokasyona gelmeyeceğiz

Dün 5 kardeşimizin yaralanması sizin yönetim üslubunuzun ne kadar tehlikeli olduğunu bir kez daha göstermiştir.

Ne zaman bu üslubun ülkeyi felakete sürüklediğini anlayacaksınız? Yangın sizin evinize sıçrayınca mı?

Biz ne fetocuyuz, ne münafığız. Türk milletinin bir ferdiyiz. Bu vatanın çocuğuyuz. Anamız, babamız, dedemiz, ninemiz bu vatanda doğdu. Bizler de bu vatanda doğduk, bu vatanın İYİ olması için çalışıyoruz ve son nefesimizi bu vatanda vereceğiz.

Asıl fetocu ve münafıklar kardeşi kardeşe kırdırmak için uğraşanlardır.

Biz Türkiye İYİ olacak derken boş bir slogan söylemiyoruz. Türkiye her türlü kötülüğe ve kötülere rağmen İYİ olacak

Bıçaklı saldırıya uğrayan Gökhan Yiğit ve 4 kardeşimize geçmiş olsun diyorum ve bu alçak saldırıyı kınıyorum…

Bu utanç verici olayı haber yapmayan yandaş TV kanalları ve geçmiş olsun mesajı bile yayınlamayanlar sizleri ise yüce Tanrıya havale ediyorum…

BARIŞ ATAGÜN