"Türk siyasetinde yeni bir siyasal açılım, yeni bir parti, bir ihtiyaç olduğu anlaşılıyor. Dolayısıyla İYİ Parti'ye olan ilginin önemli kısmının, siyasette çaresizlikten kaynaklanan bir ilgiden olduğunu düşünüyorum. Seçmenlerin bir arayışı var. Bu da, siyasette açılım arayan bir kitleyi oluşturdu."

Bu satırlar Yeni Şafak yazarının bir tv programından..

IYI Parti siyasi bir boşluğu dolduruyor. Kabul edin veya etmeyin bugünün gerçeği bu. Yarın ne olur onu bilemeyiz.

Acaba Sayın Akşener ve ekibi bu siyasi boşluğu doldururken bu yükü kaldırabilecek kapasitede mi diye sormak gerek? Burada kimsenin kapasitesini çapını gücünü ölçmek anlamı çıkmasın. Sadece yük ağırlaşıyor bu yükü kaldırma kuvveti ne bu ekibin merak edilen bu.

Kendi iç kavgasına döner mi?

Koktuk kavgası başlar mı parti içinde?

Çizgi doğru bir şekilde yürür mü?

Teşkilatlanmalar sırasında oluşan olumsuzluklar küskünlükler aşılabilir mi?

IYI Parti kurucularının il ilçe teşkilatının büyük çoğunluğu belli bir siyasi yapıdan gelmektedir. Bu durum eski alışkanlıkları da beraberinde getiriyor ki büyük bir sıkıntıya şimdiden davetiye çıkarıyor.

Türk siyasi hayatında yeni bir soluk ya da bir boşluk doldurma iddiası ile ortaya çıkan IYI Parti ilk bakışta hedefine yakın gibi duruyor.

Yeni Şafak yazarı da bu gerçeği görmüş olmalı ki IYI Parti''ye dikkat çekiyor.

Yazar haklı.

Beklenenden daha büyük bir ilgi var IYI Parti''ye.

Bu ilgiyi canlı tutmak bu yükü kaldırmak sadece Sayın Akşener'e bırakılırsa işte o zaman büyük sorun yaşarlar. Gündemi takip eden değil gündemi belirleyen bir anlayış ile hareket ederek il ilçe teşkilatından genel merkeze aynı çizgiyi koruyabilmek zaruridir. Küçük hatalar deyip geçmeden bütün yönetim kadrosu çok ama çok dikkatli olmak zorunda. Unutulmasın ki IYI Parti sadece iktidar partisi değil onun yan şubesi ile de mücadele etmek gibi bir sorumluluğu taşıyor.

Sayın Akşener ve ekibi bu açıdan çok dikkatli olacaktır mutlaka. Kendisini destekleyen yola beraber çıktığı tabanın hassasiyet gösterdiği noktaları unutmadan Türkiye'nin öncelikli sıkıntıları ile ilgili çözüm önerileri millete anlatılmalı. Çok güçlü ve bir o kadar da dikkatli bir ekip ile çalışılmalı.

Unutmayınız ki burası Türkiye. Burada bir tek cümle ile seçim kazanılır ve yine tek bir cümle ile seçim kaybedilir.

Anlaşılan o ki IYI Parti daha çok gündemde kalmayı başaracak bu gidişle.

Son bir söz;

Lütfen eleştiriye de açık olun. Sizi eleştiren herkes mutlaka sizin kötülüğünüzü istiyor anlamını çıkarmayın.


Doğan Ay