İYİ parti kuruluşunu elde bulunan imkanlar ölçüsünde açıkladı. Beklenen şaşalı açıklama törenini göremedik. Bu durum şahsen beni ziyadesiyle mutlu etti. Etrafta endişe verici spekülatif haberler olunca tedirgin bir şekilde bekliyorsunuz. MHP' den ayrılmak zorunda bırakılan muhalif hareketin birilerinin kuçağına düşme ve kurulacak partininde " bir proje partisi"olma ihtimaline karşı pusudasınız. Ufacık bir eksik, gedik bizleri siperlerimizden ok gibi fırlatacaktı. Efendim sütten öyle bir ağzımız yandıki, damıtarak mayaladığımız yoğurdu bile üfleye üfleye yiyeceğiz. (Bu arada muhakkakki mevcut partiler gibi taze partide sömürgeci ülkeler tarafından takibe alınacak ve boş bırakılmayacaktır)

     Hele birde Sayın Bahçeli '5'inci parti' dediyse Bahçeli 15 Ekim 2015 günü "koalisyona açık olup olmadıkları" sorusuna seçim sonrası Meclis'te 5. partinin olabileceği cevabını vermişti. Bahçeli'nin bu sözleri başkent kulislerinde " seçimde kadro dışında kalan AKP'nin önde gelen isimlerinin yeni bir oluşum için harekete geçebileceği " şeklinde değerlendirildi. 

     Gelinen noktada Bahçeli' nin AKP değil bizzat kendi partisi içerisinden bir parti çıkarma çabasında olduğu ortaya çıktı! Malum MHP' den BBP çıkmıştı. Akibeti ortada.. Ancak İYİ parti kurucuları ters köşe yaptı ve MHP' nin devamı değil Merkez Parti olacaklarını açıkladı. Burada da İYİ partinin" bir proje partisi olduğu" iddiaları dile getiriliyor. Hatırlayalım Bahçeli' de Genel Başkanlığının ilk yıllarında " Merkez Partisi" olarak konumlanacağını açıklamıştı.. Tepkiler üzerine bu sözlerini dillendirmekten vaz geçti ama zaman içerisinde samimi Ülkücülere yol vererek dört eğilimi MHP'de topladı. Her renkten çiçeklerin toplandığı partiyle mutlu mesut yoluna devam ediyor.

     İYİ parti yetkili kurullarını, parti proğramını ve tüzüğünü açıkladı. Derken içi boş, sığ bir o kadar anlamsız sözcüklerle bir kavga bir kıyamet koptu. Atalar insanın iyisi sözünden, balığın iyisi gözünden belli olur derler. Bilirizki doğru bilgi ve inanışın doğal sonucu doğru ve iyi davranıştır. İYİ parti bize ne vaat ediyor sorusunun cevabı olan Parti proğramı üzerine tespitlerimi müsaade ederseniz bir sonraki yazımıza bırakalım. Magazinel yaklaşımlardan bizde geri kalmayalım.

     Neymiş İYİ Kayı boyunun işaretiymiş. Neymiş sembol Vatikandaki meydana benziyormuş! Neymiş sembolin rengi Fenerbahçe spor kulübünün renklerine benziyormuş... Mubarekler sanki karanlık odadaki fili tutuyor. Kimin eline filin neresi geldiyse ona göre anlatıyor..

     Evet Kayı boyunun sembolüne benziyor. Evet hemde neredeyse aynısı. Güneş sembolüde bütün kültür ve inanışlarda kullanılmış olup daha sonrada kullanılacaktır. Logo basit mi evet çok basit, bir tasarım harikası hiç değil ama akılda kalıcı.. Vatikandaki meydanı görenlerimiz var. Elimizi vicdanımıza koyarak konuşalım. Ne alaka? Benim aklıma eski İstanbul porselen fabrikamız tarafından üretilen ve ekseriyetle kahvehanelerde kullanılan porselen çay tabaği altlıkları geldi. Tiryakiler o tabakların üstündeki ince belli bardaklardan içilen çayın lezzetiyle mest olurlar. Bir ara çok aramış, bulmuş misafirlerimi çok mutlu etmiştim. Acaba diyorum sembol için Uluslararası bir tasarım yarışması mı açsalardı.

     İnsan yaratılışından gelen özellikler nedeniyle sosyal bir varlıktır. Fıtratının ve mevcudiyetinin gereği olan aidiyet duygusunu açığa vurmak için bir takım ritüel ve sembolleri kullanır. Bu ritüel ve semboller onların ekseriyetle manevi birlikteliğini göstermesi açısından önemlidir.

     Bir sembol kişinin hayal gücünü, kültürel birikimini, hayata bakış açısını gösterir. Elle tutulamayan şeyleri ve ruhsal olayları göze hitap eden simgelerle anlatmaya çalışır. Antik çağlardan bu yana her toplumda kullanılan şifreli dildir. Rabia, Erbakan hocanın havadaki işaret parmağı, Özalın dört eğilimi gösteren işareti gibi. Efendim Bozkurt işareti bu kategoriye pek sığmaz. O Türklüğün milli bir sembolüdür. Hepimizindir.

     Demek oluyor ki İYİ' de, mavi zemin üzerindeki güneş figürüde tutmuş. Çay tabağı muhabbetinden sonra Dervişin fikri neyse zikride o olurmuş diyerek; Kırım' ın, Kazakistan' ın mavi zemin üzerine güneşin altın sarısı renkli tamga ve desenlerini hatırlattığını belirteyim.

Sevgi ve Saygıyla
Sevginaz Hamevioğlu