Sabırlı olmalı. Sakin olmalı. Bir çok koldan saldırıya geçileceği unutulmamalı. Kırmadan dökmeden hakaret etmeden yeni şeyler ortaya konulabileceği gösterilmeli.
 

Galiba en büyük karalama kampanyası feto konusu üzerinden yapılacak.

Özellikle feto konusunda çok net olmalı. Bu konuda sayın Akşener çok açık ve net olarak yeterli açıklamaları yaptı.

Yeni oluşum içinde yer alan ekip de aynı hassasiyet ile kamuoyu oluşturmaya özen göstermeli. Kısacası sayın Akşener bu konuda tek başına bırakılmadan sosyal medya kullanıcıları tarafından desteklenmeli.
Söylentileri bıçak gibi kesmeli.

(Bu en zor olan isteklerden biri. Çünkü elimizde güçlü bir medya yok.)
Kesinlikle medya yapılanması olmalı. Olmazsa olmaz. Bugün başarının anahtarı medya oluşumundan geçiyor.
Sosyal medya iyi ama orta tabakanın altına ancak tv ile inilebilir bu konu acilen çözülmeli. Çünkü televizyon algı operasyonunun baş tacı bugün. Bu operasyonun önlenmesi için acilen bir tv kanalı gerekmektedir.

Yazılı basın güçlendirilmeli. Gazetenin satış sayısı yükseltilmesi elzem görünüyor.

××××
Eğitim konusu mutlaka rasyonel bakış acısıyla ele alınmalı.
Yıllardır deneme tahtasına çevrilen eğitim gerçek anlamda Türk milliyetçiliği anlayışı ile ele alınması gerekiyor. Özellikle dini eğitim en hassas konu. Dini eğitim kesinlikle devlet kontrolüne alınacak denmeli. Bu konudaki tavır açık ve anlaşılır bir şekilde ifade edilmeli ve dini eğitimin cemaatlerden alınıp devlet bizzat kendisinin yapacağı vurgulanmalı.

Eğitim sisteminin giderek özellestirildigi ve gelecekte fakirlerin çocuklarının okuma şansı kalmayacağı dile getirilmeli. Bu konudaki görüşler net olarak gündemde getirilmeli.

××××

Hareket herkesi kucaklayacak biçimde düşünülmeli. Öncelikli hedef milli bir anlayış ve milli bir oluşumdur. Bunun için Milli duruşta harekete katılan hekesi kucaklamalı. Yıkıcı bölücü fetocu olmayan herkesi bir araya getirecek formül bulunmalı. Bunun da tek yolu Atatürk ve Türklük olarak ortaya konulmalı. Eleştirilere tahammül edilmeli.
Eleştiriler akıllıca olmalıdır. Her eleştiriye yanlış gözle bakılmamalı. Sabırlı olmalı. Sakin olmalı. Bir çok koldan saldırıya geçileceği unutulmamalı. Kırmadan dökmeden hakaret etmeden yeni şeyler ortaya konulabileceği gösterilmeli. Siyasetin hizmet yarışı olduğu ortaya konulmalı.

Seviye ve üslup konusunda özellikle oluşumun destekçileri dikkatli olmalı.

Şimdilik bu kadar…

Doğan Ay

(Milli Dayanışma Birliği)