''TANRILARIN İNTİKAMI''

Aesir tanrıları Tüm bunların Loki'nin başının altından çıktığını biliyorlardı, üstelik Baldr için ağlamayı reddeden şu dişi devin de Loki olduğunu anlamışlardı. Tanrılar intikam istiyordu…

Loki evinde oturmuş kendisinin icat ettiği farklı bir düğümle hiçbir balığın kaçması mümkün olmayan bir ağ örüyordu. Bir anda ocaktaki ateşin harlandığını gördü Aesir tanrıları geliyor olmalıydılar. Kurnaz Loki çabucak planını yaptı, örmekte olduğu balık ağını kendisine karşı kullanılmasın diye ateşe atarak bir şahine dönüşüp pencereden nehre doğru uçtu orada da bir balığa dönüşerek taşların altına gizledi kendisini. Dört koldan rüzgâr gibi Loki'nin salonuna dolan Aesir tanrıları Loki'nin orada olmadığını gördüler, ocaktaki ateş henüz sıcaktı ve küllerdeki izlerden orada bir balık ağının yakılmış olduğunu anladılar. 

Loki ağı aceleyle ateşe atarak kaçtığına göre kendi yaptığı ağdan korkuyor olmalıydı, izlere bakarak aynı düğüm tarzını kullanarak yeni bir ağ ördüler ve nehrin yolunu tuttular. Loki nehrin derinliklerinde bir balığa dönüşmüş halde kendini güvende hissediyordu, kıvrak zekâsı sayesinde Aesir tanrılarının elinden kurtulmuştu şimdilik.

Fakat Tanrılar onun şelaleye kaçtığını anlamışlardı, oraya gelerek Loki'nin tekniği ile yapılmış ağı suya attılarsa da taşların arasına gizlenmiş olan Loki'yi yakalayamadılar. ikinci kez ağı attıklarında Loki'nin şansı kalmamıştı ya nehirden denize doğru yüzecek ya da ağın üzerinden geçmeye çalışarak şelaleden yukarı sıçrayacaktı. Denize açılmayı göze alamayınca ikinci seçeneği denedi fakat nafile…

Birazdan Odin'in oğlu Thor'un çektiği ağın içinde Balık kılığındaki Loki çırpınıyordu. Tanrılar Loki'yi bir mağaraya götürdüler onu kendi oğlunun bağırsakları ile kayalara öyle bağladılar ki hiç kurtulma şansı olmasın. Başının üzerine zehir damlatan bir yılan koydular, zehir damladıkça bu sayede Loki acı çekecekti. Tanrılar Loki'nin karısını da mağaraya getirmişlerdi, kadın elinde bir kapla damlayan zehrin altında bekliyor ve kap doldukça onu boşaltıyordu fakat kabı boşaltırken zehir Loki'nin yüzüne damlamaya devam ediyordu. Kurnaz tanrı bu şekilde Ragnarök (kıyamet) gününe kadar azap çekmeye mahkum edilmişti.