Kimi alınacak kimi gücenecek kimi kendini dışlanmış sayacak. Bütün bunların üstüne bir de sayın Akşener'in yakın çalışma ekibinin kaprisleri gelirse yazık olur bu kadar emeğe.

Hedef %50.01 bunun başka yolu yok.

Türkiye'de siyasi yapı 16 Nisan itibari ile bu noktaya ulaşmak zorunda. Bu noktaya ulaşmayan bir yapının sadece milletvekili ile temsilinden başka bir hükmü kalmamıştır.

Şimdi yeni oluşumun/partinin hedefini bu şekilde görmek ve yorumlamak zorundayız. Hatta yeni oluşumda/partide meydana gelen gelişmeleri böyle düşünmeliyiz.

Gözünün üstünde kaşın var diyerek sürekli eleştirmek ne kadar doğru?

Sürekli eski defterleri açmak bize şuan birşey kazandırmaz. Öncelikler içinde mutlaka %50.01 olmalı.

Parlamenter sisteme tekrar dönülecekse sistemin olmazsa olmazı %50.01.

Elbette gönül ister ki yüzde yüz ülkücü milliyetçi bir oluşum ile bu oran yakalansın ama şuan bunun imkanı yok gibi duruyor.

Kişisel hırslar beklentiler yeni oluşum/parti için en büyük tehlike. Insanların beklentileri ile siyaset yapmak bu oluşumun en büyük handikapı olur. Ben vardım. Ben sadece Akşener dedim. Dün sen şuradaydın. Söylemleri fayda değil zarar verir bu oluşuma.

Zor bir süreç bekliyor oluşumu ve özellikle Sayın Akşener'i.

Bir kaç koldan yapılacak saldırılar çıkartılacak engeller ile mücadele etmek zorundadır oluşumun kadrosu.

Çelikten bir irade gerek oluşumun ekibi için. Çelik gibi bir irade ile birlikte büyük bir sabır örneği sınavı yaşayacak oluşumun kurmay heyeti.

Zor ve sancılı bir süreç.

Gücünü kaybetmek istemeyen bir ekibin saldırıları ve iftiraları ile uğraşmak için çelikten iradeden başka sarsılmaz bir güven duygusu gerek.

Ben olmayan bir yapı için mücadele etmek siyaseten zor gerçekten.

Kimi alınacak kimi gücenecek kimi kendini dışlanmış sayacak. Bütün bunların üstüne bir de sayın Akşener'in yakın çalışma ekibinin kaprisleri gelirse yazık olur bu kadar emeğe.

Bunları söylerken birçok ilden gelen bilgi akışı adeta bizi doğrular niteliktedir.

"Biz ilk günden beri buradayız" söylemleri dışlamaları da beraberinde getiriyor anlaşılan. Kimse kendisini bu oluşumun patronu gibi görmesin. Kimse ben bilirim mantığına saplanmasın. Bu oluşuma/ partiye katkı sağlayacak defolu olmayan şaibeden uzak her fert önemlidir ve her makamı isteme hakkına sahiptir.

Çelikten bir irade çelikten bir sabır varsa buyurun. Öfkenize benlik duygunuza hakim olamayacaksanız biraz ötede durun.

Sizi eleştirenler olacak olmalı. Kimse eleştirilmez değildir. Kimse tartışılmaz değil.

Ölçüsü dahilinde yapılan eleştiriye tahammülünüz yoksa bırakın siyaseti oturun köşenizde pişpirik oynayın.

Unutmayın hedef parti kurup meclise girmek değil. Hedef %50.01...


Doğan Ay