​Belge
Emekli bankacıyım. Kılıçtaroğlu'nun belge diye sunduğu "Swift mesajı" denen şey; uluslararası para transferlerinde kullanılan; tüm dünyadaki bankalar tarafından genel kabul görmüş; kullanım şekli ve standartı belli olan mesaj şeklidir. Ülkemizdeki herhangi bir bankadan yurt dışındaki bir başka bankaya bahsi seçen Swift mesajı ile döviz gönderildiyse; karşı bankada anında aynı mesajın çıktısı oluşur.
...

Şimdi yapılması gereken; AKP Kılıçtaroğlu'dan iddia ettiği Swift mesajını alsın, sonra da karşı bankada karşılığını bulmaya çalışsın; bulursa CHP haklıdır, bulamazsa Erdoğan haklı olacaktır şüphesiz.

Buyurun gerekeni yapınız.
...

Evet ticari faaliyet konusu olabilir bu para transferleri; ancak bir ülke lideri, ülke ekonomisine kazandırmak için halkın yastık altı altınlarını ve dövizlerini bankalara yatırmasını isterken; kendi yakınları ülke içinde vergi yükümlülüğünden kurtulmak için ülkedeki dövizlerini dışarıya çıkarıp, vergisiz ticaret yapıyorlarsa; bunun etik olarak görülmesi mümkün olmadığı gibi bu kadar milyon dolarların ülke içinde ne zaman kazanıldığı sorusu da ilk akla gelen soru olacaktır.

Tosunun taşakları
Tosunun taşaklarını göstere göstere bunun bir inek olduğunu millete kabul ettirebilenlere; doğru olsa bile suçlayıcı hiç bir deliliniz sökmez. Daha da ısrarcı olursanız; isterlerse, sizin dahi karşı cinsten olduğunuzu bu millete inandırabilirler

Erdoğan'ın resmini montajlamak
Fotomontaj yapılarak Erdoğan'ı Putin önünde eğilmiş halde göstermişler. Şimdiye kadar kendi inisiyatifim dahilinde hiç bir tercihimi Recep Tayyip Erdoğan lehine kullanmadım, kullanmam da; ancak bu yapılanı ele güne karşı hoş görmemiz, "Oh olsun" dememiz mümkün değil; doğru bulmuyorum, tasvip etmiyorum.
...

Ancak şunu da unutmamak lazım ki; Recep Tayyip Erdoğan da; Clinton ve Ecevit'in beraber oldukları malum fotoğraflarında Ecevit'in beyefendiliğinden gelen nezaketli duruşuna hiç hak etmediği halde "Eziklik" montajını yaparak her vesile ile siyasi söylemlerinde kullanmıştır.
...

Sanırım kendisi için yapılan ve hiç kimsenin tasvip etmediği bu montaj işi empati yapmasına vesile olacaktır. Dolayısıyla, her iki montaj da; vicdani de değildir, ahlaki de değildir.
...

Öte yandan;
''Kabataş'da; üst tarafları çıplak, deri pantolonlu yetmiş erkek; içinde bebeği olan çocuk arabası ile karşıdan karşıya geçmekte olan başörtülü bir kadını ve çocuğunu yerlerde tekmeleyerek, üzerine işediler'' yalanının mucitleri daha daha neler yapmazlar ki.
...

Hani şu şantaj, montaj denince, her ne hikmetse hemen bu ''Yalan'' aklıma geldi.

...

Vallahi ben masumum. Demek ki; algı yaratmanın uzmanı olanlar zaman olur bu uzmanlığın mağduru da olabilirler. Sen yetmiş erkeği bir kadının üzerine işetirsen; benim aklıma başka ne gelecekti ki.

İYİ PARTİ Ülkücülere ve MHP'ye iyi geldi
Biz demedik mi; İYİ PARTİ ile her şey iyi olacak diye. Gördünüz değil mi; Balgat müdavimleri artık koltuklarını değil, ayakkabılarını eskitmeye başladılar.
...

Evet, Rahmetli Başbuğ'un doğum yıl dönümü münasebetiyle MHP yönetiminin yönlendirmesi ile "Ocaklı ülkücü gençler"in yapmış olduğu; kalabalık bir kitlenin katılımı ile yapılan güzel bir organizasyon, anma günü ve etkinliğe şahit olduk.
...

İnsan ister istemez soruyor; "Peki bu heyecan dolu, insanı gururlandıran nümayişlerin daha önceki yıllarda yapılmasına mani olan neydi"
...

Ancak burada "Hareketin bekasına" ilişkin bir samimiyetin olduğuna kesinlikle inanmıyorum. Ve kesinlikle İYİ PARTİ'ye yönelen ilgi ve alakayı dağıtmak, konjonktürel ortamı kendi Üzerlerine çekmek için yapılması düşünülmüş bir etkinlik ama olsun; izlemek hoşunuza gitti, gurur duyduk. Ne de olsa böyle bir nümayişlerin yıllarca özlemini duymuştuk.
...

Keşke bu kalabalıklar; 15 Temmuz hain kalkışma süreci de dahil olmak üzere, sıfır sayıda dost ülkeye sahip olmamız ve beceriksiz devlet yönetiminin ülkemizi uluslararası yaptırımlarla karşı karşıya getiren ve bütün bunların müsebbibi olan AKP'ye karşı muhalefetin protesto gücü olarak göstere bilinseydi.
...

Ama öyle veya böyle bizim ocaklı gençleri böyle görmek elbette hoşumuza gitti. Türk milleti onların varlığını hissetti.
Yaşasın bizim ocaklı gençler


Mehmet Soral

Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir.