Akıllı bir öndere rastlarsanız aklınız; zevkli bir öndere rastlarsanız zevkiniz; zeki bir öndere rastlarsanız zekanız gelişir. 

İdeallerinize ideal katarlar büyük liderler. Bir hedeften bir hedefe sizi liderler götürür.
Ve bugün durduğunuz yer, düşlediğiniz dünya,gördüğünüz hayat yanınızdaki liderin dünyasıdır,hayalidir...

Kısaca düşlerininiz liderinizin düşleri kadardır.

Kısır bir döngü ile yaşayan liderimisi tipler ile gerçek lideri farklı kılan bu özellikleridir. Peşinden kitleler yürür. Dün ne ise bugün aynı çizgidedir lider. Peşinden gelen kitlesine sahip çıkan yürektir lider.

Yarını hesaplayabilen kişidir lider. Günübirlik düşünmeyen hayalleri gelecek nesil olan kişidir lider.

Öyle kolay kolay lider olunmaz a beyim.

Oturduğu yerden kalkmayan halkla iç içe olmayan lider mi olur?

Lider slogan üretmez..

Bağırıp çağırmaz.

Fıkır üretir..
Liderin davası ile sizin davanız aynı çizgide ise sıkıntı yaşanmaz. Yok lider dediğiniz kişinin davası ile sizin davanız farklı ise bataklıkta çırpındıkça batarsınız. Bu durumda kişileri değil davayı rehber edinmeniz gerekir.
Lakin davanız varsa öndere kayıtsız şartsız bağlı değilsiniz. Eğer ki davanızı kayıtsız şartsız lidere bağlarsanız sonu gelmez o davanın. Oysa davalar sonsuzdur...
Nereden aklıma geldi bu konu?
Aşağıdaki açıklamayı okuyunca düşündüm genel başkana olumsuz söz söylerseniz davamıza zarar verirdiniz deniliyor. Elbette genel başkana kötü sözler söylemek hakaret etmek doğru değildir. Yine de bu durumu davaya bağlamak ne kadar sağlıklı dersiniz?
"Genel başkanımıza olumsuz sözler beyan eden bir takım kişiler inat ve ısrarla bu tutumlarına devam ederek davamıza zarar vermektedirler."

Ne diyelim bu açıklamaya?

Dava eşittir genel başkan derseniz baştan kaybettiniz gitti.

Doğan Ay