Din tüccarları ilk olarak her mahallede bir veya bir kaç Cami ve Kuran kursu yaptırma ve yaşatma derneği kuruyor. Cami yaptırma ve yaşatma derneği başlıyor yardım, bağış, zekat ve fitre ile kurban ve derisi toplamaya...

Diyanet başta olmak üzere, Cumhurbaşkanlık sarayı, Başbakanlık dahil tüm bakanlıklar ile kurum ve kuruluşları işgal eden tarikat ve cemaatler ile Diyanet İşleri Başkanlığı ve Vakfının böylesine büyük bir vurgun ve rant kapısını kaçırması mümkün mü? 16 yıldır vurgun ve talanla altın çağlarını yaşıyorlar! Cümlesi haram helal demeden ekmedikleri yerden biçme becerileri dehşet boyutta!..

Din tüccarları ilk olarak her mahallede bir veya bir kaç Cami ve Kuran kursu yaptırma ve yaşatma derneği kuruyor. Cami yaptırma ve yaşatma derneği başlıyor yardım, bağış, zekat ve fitre ile kurban ve derisi toplamaya...

Mahalledeki rant değeri yüksek arazilere gözlerini dikiyorlar. Hatırlı yandaşların araya girmesiyle Belediyeler veya Maliye Bakanlığı Milli Emlak Genel Müdürlüğü marifetiyle bedava arsa tahsisi yaptırılıyor. Ve inşaat başlıyor. Kaba inşaat ilerlediğinde devasa boyutta, estetikten yoksun çirkin binalar dikkat çekiyor!.

Bir bakıyoruz Kuran kursu açma izni alınmış. İnşaatın muhtelif yerlerine Kuran Kursu açılacağının duyuruları asılıyor. Ve Kuran kursuna yardım adı altında her türlü yardım toplanmaya başlıyor. Caminin önüne, arkasına, yanına park yapılıyor.

Geliyor derneğin vakfa dönüşmesine. Çünkü caminin altına bir sürü dükkan bazen yatakhanelerde yapılıyor! Vakıf dükkanları kiralamaya veya işletmeye başlıyor. Caminin altında umumi tuvalet, kebapçı, kasetçi cd' ci dahil. Artık Allah ne verdiyse...

Vakıf senedine göre yöneticiler vefat ettiğinde, vakıf çocuklarına miras kalabiliyor. Kendileri için hazırladıkları sefil safahatı çocuklarına miras bırakabiliyorlar.

Ne hikmetse caminin yanında, park manzaralı özel cemaat okulu da açılıyor. Efendim Allah bazılarına verdikce veriyor!
Birde yaptıkları fedakârca hizmetlerden dolayı büyük saygı görüyor hatta Cennetide garantiliyorlar(!)

Atatürk'ün yaptığı gibi kamulaştırarak bu tür faaliyetlerine son vermedikce sömürü düzeni devam edecektir. Atatürk düşmanlıklarının altındaki sebeplerden biride sömürü düzenlerine son vermesi... Harama el uzattığınız kirli ellerinizi dinimden ve dini değerlerimden çekin lütfen.

Sevgi ve Saygıyla
Sevginaz Hamevioğlu