​DÜN DÜNDÜR BUGÜN BUGÜNDÜR 

Ekmek için Ekmeleddin diyerek chp ile elele verdiğiniz günler. O zaman ne demişsiniz bugün ne diyorsunuz? Chp o günde chp idi bugünde. Sayın Kılıçdaroğlu o günde genel başkan bugün de. Ekmeleddin çatısı altında buluşurken chp genel başkanı "çok değerli" idi bugün mu tukaka?

Ilkeli olmak gerek omurgalı olmak gerek. Siyaset üretemeyip saha sola çamur atmakla bu iş yürümez. 

Siyaset yönetime talip olma mensubu olmakla gurur duyduğumuz Türk milletine hizmet etme yarışıdır. Siz ne yönetime talip oldunuz ne hizmete bu güne kadar. Görevden kaçma saplantınız ve en son sığındığınız liman bunu gösteriyor. 

Ister evet çıksın ister hayır neyi niçin istediğiniz veya neye niçin karşı çıktığınızı kendiniz de bilmiyorsunuz belli. Hâlâ sloganlara sığınma ihtiyacınız bundan.

Dün ak dediğinize bu gün kara dün kara dediğinize bugün beyaz demeniz içinde bulunduğunuz çıkmazın belirtileridir.

Cumhurbaşkanlığı seçiminde tabanın karşı çıkmasına rağmen ekmeleddin diyerek chp ile çatı kurmanız ve bugün dünün çatı yoldaşınıza iktidarmış gibi hücum etmeye çalışmamızın bir mantığı yok.

Dün dündür ülkücü harekete uzak beyim. Biz dün neyin kavgasını vermişsek bugün de onun kavgasındayız. Insan ya siyahtır ya beyaz gri insan olmaz der şair. Ne kadar doğru. Insanın grisi olmaz olmamalı. Dün siyah olanlar nasıl bugün aklandı yanınızda. Yoksa dün de size oy verenleri kandırıyordunuz? Söylediklerinizin hepsi bir yalanlar yumağı mıydı? Hani mamanızdaki saat vardı ya o da bir numara mıydı?

Bakınız chp ile çok değerli- sizin ifadeniz- genel başkanı ile kucaklaştığınız dönemlerde ne buyurmuşsunuz beraber okuyalım:

"Bahçeli ise şunları söyledi: Sayın basın mensupları CHP’nin değerli genel başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve arkadaşları cumhurbaşkanlığı seçim sürecinde ikinci kez görüşme imkanını bularak bir aya aşkın süredir yapılmış olan çalışmaları değerlendirerek, bugün hayırlı bir adım atılmak üzere MHP’nin, Türkiye’nin yetiştirdiği değerli bir evladını, sayın Ekmeleddin İhsanoğlu’nu önermişlerdir. Bu öneri titiz ve partiler üstü bir çalışmanın sonucu olarak olgunlaştı.

MHP de bu isim üzerinde bütünleşerek, seçimi herhangi bir kaosa dönüştürmeden, demokrasimizi güçlendirmek açısından sonuçlandırma arzusu olacaktır. Sayın CHP Genel başkanı Kılıçdaroğlu ve arkadaşlarının Türkiye’de çok değerli şahsiyetler bulunmakla beraber, değerli bir ismi önermesi bizi memnun etmiştir. Bu isim etrafında da çalışacağımızı belirtmek istiyoruz."

Ne diyelim dün dündür bugün bugündür...

Doğan Ay