AŞIK TARZI BİR HİKÂYE ANLATIMI VE ŞİİRİ...

Merhabalar...

Bu benim yaşadığım bir olay.Yaklaşık iki sene önce bir yaz günü İzmir'deyim.Bir an paraya ihtiyacım oldu, tabi daha öğrenci olduğumdan ve bir gelir kaynağım olmadığından, doğal olarak babama koştum ve para istedim.Babam bana para vermedi çünkü ben lüzumsuz yere borçlanmıştım;
"Git, kazan." dedi babam.

Yaklaşık 100 tl'ye ihtiyacım vardı.Can ciğer arkadaşlarım olmasına karşın nedense ben onlardan borç almak istemedim.Biraz iş bakındım ancak haftalık iş falan bulamadım.Elimden ne gelirdi ki?

Yaklaşık 100 tl'ye ihtiyacım vardı.Can ciğer arkadaşlarım olmasına karşın nedense ben onlardan borç almak istemedim.Biraz iş bakındım ancak haftalık iş falan bulamadım.Elimden ne gelirdi ki? Benim bir aşıklığım vardı.Kendi kendime:"Ulan Avşarî, aç bir yere tezgâhı, çal-söyle...Beğenen atsın gönlünden kopanı." dedim.Susuz kalsam su isemeyecek olan ben mecburen ve ilk defa böyle bir işe girişmiştim...

İnsan trafiğinin sık olduğu, okulum olan Hukuk Fakültesi'nin tam karşısındaki Hasanağa Bahçesi'nde bir kaldırıma "İnşallah buradan bir arkadaşım geçmez" diyerek oturdum, bağlamanın kılıfını çıkardım başladım çalıp söylemeye... Neyse uzatmayayım; insanlar gönüllerinden kopanı kılıfa koyarken bileğine-diline kuvvet diye dua ederken, kimsenin başımda olmadığı bir zaman, elli yaşlarında bir teyze gelip birşeyler söyledi.Anlamayınca bir kaç kere daha demesini istedim.Meğer ki bana şöyle demiş:
"Dilenciler var ya, aha işte bu da modern dilencilik"...

Ben bunu duyunca çok zoruma gitti, boğazım düğümlendi.Sazı elime aldım;"ben söyleyim sen bir dinle hele teyze,bakalım ki dilenci olmayan var mı dedim?" Bakalım ben o teyzeye ne söyledim :

DİLENCİ 

Bu dünya kimseye kalmadı, kalmaz, 
Şu fani dünyada, kullar dilenci. 
Kullar göçer gider, bir Allah ölmez, 
Allah'a açılan, eller dilenci. 

Bülbül busesini koyar yanağa, 
Acıyarak bakar, ölmüş yaprağa, 
Bekler ki bir damla düşsün toprağa,
Bağda susuz kalan, güller dilenci. 

Besleyip, büyütüp,bakar da korur,
Çocuğu giderken gözleri görür, 
Anası evladın, bekleyip durur,
Oğlunu beklerken, yollar dilenci. 

Avşarî der, yaşadığın her anda, 
Her bedende, her canlıda, her canda, 
Ben söylemem bunu, yazar Kur'an''da, 
O hesap gününde, hallar dilenci.

Aşık Avşarî