İki gündür darbelere karşı duruşumuzu göstererek, dünyaya vermiş olduğumuz demokrasi dersiyle bir kez daha dünya tarihine geçtik. Ne diyordu geçmişte, Sayın Cumhurbaşkanı; "demokrasi bizim için amaç değil araçtır. Demokrasi tren gibidir istediğimiz durağa geldiğinde ineriz"

Yani; istediğimiz yerde iner, istediğimiz yerde bineriz. İki gündür o trenle yolculuğa devam ediyor, bakalım nereye kadar gider? Ne menem bir şeydir ki bu demokrasi treni kitleleri iki gündür arkasından sürüklüyor? Yeni mi gelmiş istasyona?

Makinisti baya usta biri, işine geldiğinde tam gaz ileri (şimdi olduğu gibi) gelmediğinde geri gidiyor, istediğini yardımcı makinist olarak alıp istediğini indiriyor, şimdilerde yolcularını bile kendisi seçmeye çalışıyor ama yolcuların bir kısmı itiraz edip veryansın edince istasyonu yaparken onlarında çalıştığını söyleyip itiraz eden yolcuları ikaz ediyor, susmayanları istasyonu yıkmak istiyorlar diye suçluyor.

Birazcık saçmaladım galiba cahilliğime verin.
Peki; öyleyse nedir bu demokrasi? 

Öyle fazla düşünüp, kitap falan okuyup kafa patlatmaya gerek kalmadan hemen Google amcaya soralım;

Soru: Demokrasi nedir?

Cevap: Siyasal denetimin doğrudan doğruya halkın ya da düzenli aralıklarla halkın özgürce seçtiği temsilcilerin elinde bulunduğu, toplumsal ve ekonomik durumu ne olursa olsun tüm yurttaşların eşit sayıldığı yönetim biçimi.

O zaman darbe nedir?

Cevap: Hükümeti zor kullanarak devirme eylemi…
Buraya not düşelim;
15 Temmuz 2016 darbe girişiminin planlamasını yapan, faaliyete geçiren, darbenin kontrolünü elinde bulunduranlara en ağır cezaların verilmesini canı gönülden istiyorum. Türk tarihinin hiçbir döneminde böylesi bir rezalet görülmemiştir.

Peki;
Türk milleti olarak 4 Mayıs 2016 tarihinde dost modern darbeyi yapanlardan neden hesap sormadık?
Ahmet Davutoğlu halkı neden halkı meydanlara davet etmemiştir yada etmesine engel olunup apar topar hükümeti terk etmesi sağlanmıştır?

Neden Sayın Davutoğluna oy vermiş olan %50 verdiği oyun arkasında durup hesap sormamış ve iki gündür meydanlara inip sözde demokrasi nöbeti tutan diğer grupların hiçbirinden ses çıkmamıştır?
Ne diyordu Google amca demokrasi için; "Siyasal denetimin doğrudan doğruya halkın ya da düzenli aralıklarla halkın özgürce seçtiği temsilcilerin elinde bulunduğu" yönetim biçimidir.
Türkiye Cumhuriyeti Devleti şu anda halkın seçtiği başbakan tarafından mı yönetiliyor?

Hayır

Başka nasıl bir şey olabilir bu sistem mesela;
İki gündür demokrasiyi, darbeyi öğrendik yedik yuttuk birde otokrasiyi soralım Google amcaya;

Soru: Otokrasi nedir?

Cevap: Monarşinin bir çeşididir. Yönetici, bütün siyasî yetkileri tek başına elinde bulundurur. Fakat monarşinin aksine yönetim miras yoluyla kalmamış kişi tarafından ele geçirilmiştir.

Şimdi söyleyin bakalım; "memlekette demokrasi var" diye nöbet tutanlar.

DEMOKRASİ Mİ? OTOKRASİ Mİ? MONARŞİ Mİ?

Numan ATEŞ
17/07/2016 14:00