"Siz bu insanlar ve (Kendilerince ama bizim kabul etmediğimiz) devletimize karşı verdikleri silahlı veya silahsız mücadelelerini; yine bu insanları ecdat yadigarı sarayımızda ağırlayıp, Apo'nun 10 emrini kabul edip, Diyarbakır meydanında okuyarak meşrulaştırmadınız mı. Yine sizler, o güne kadar devletimizi yönetmiş olan hiç bir hükumetin muhatap kabul etmediği "Ayrımcı Kürt hareketi" ile, üstelik de sanki savaş sonrası sulh görüşmeleri yapılıyormuşcasına; İngiltere'yi de aracı tayin ederek, Oslo görüşmelerini yapmadınız mı. Yani tüpü sıkıp, macunu çıkarmadınız mı."

Neymiş efendim; Meral Akşener "Demirtaş Cumhurbaşkanı adayı olabilmişse; niçin adaylığı gereği serbest bırakılıp, propaganda çalışması yapmasına müsaade edilmiyor" demiş.
...
Anlatacaklarım bu sığ düşünceye sahip olanları ikna etmek için değil, diğer aklıselim insanlarda oluşacak kafa karışıklığını gidermek içindir.
...
Meral Hanımın, yukarıdaki giriş cümlemde geçen ifadesinde talep ettiği; "Demirtaş'ın yargılanmaması" değil ki; anayasamızda teminat altına alınmış seçme ve seçilme hakkı gereği; mademki adaylığı kabul edildi, öyleyse kendisine seçilebilmek için çalışma imkanının sağlanmasıdır. Bunu dile getirmekle hasıl olacak dedikodu ve çarpıtmaları göze alan Meral Akşener'in; ne kadar demokrat, hatta ondan da öte, ne kadar vicdanlı bir insan olduğu ortaya koymaz mı.
...
Adama sormazlar mı; hapiste olduğu halde niçin aday gösterilmesine müsaade ettiniz. Ya bu insan, Cumhurbaşkanı seçilirse; Meral Hanım'ın açıklaması üzerine mi ülkemiz için risk teşkil edecektir; dolayısıyla propaganda çalışması yapmamalıdır.
...
Siz bu insanlar ve (Kendilerince ama bizim kabul etmediğimiz ) devletimize karşı verdikleri silahlı veya silahsız mücadelelerini; yine bu insanları ecdat yadigarı sarayımızda ağırlayıp, Apo'nun 10 emrini kabul edip, Diyarbakır meydanında okuyarak meşrulaştırmadınız mı. Yine sizler, o güne kadar devletimizi yönetmiş olan hiç bir hükumetin muhatap kabul etmediği "Ayrımcı Kürt hareketi" ile, üstelik de sanki savaş sonrası sulh görüşmeleri yapılıyormuşcasına; İngiltere'yi de aracı tayin ederek, Oslo görüşmelerini yapmadınız mı. Yani tüpü sıkıp, macunu çıkarmadınız mı.
....
Yıllarca birilerinin halkı cahil görüp, aşağıladığı propagandasını yapıp, oy devşirdiniz ama bugün aynısını siz yapıp; "Bu halk nasıl olsa geçmişte olup, bitenleri unutur ama biz de bu arada ne dersek inandırırız" dersiniz ama bizler de işin gerçeğini, şu anda olduğu gibi millete anlatırız.
...
Biz şahısları değil; hak, hukuk, adaletin yanında olup, onları savunuyoruz. CHP'nin bir zamanlar Erdoğan için verilen "Bu adam yasaklıdır, Türk milletine hizmet edemez" yasağını yasa ile ortadan kaldırılmasında öncü olduğu gibi bugün de aynı vicdanlar, Cumhurbaşkanı adayı olmasına müsaade edilen adayların kedilerini ifade edebilmeleri için halk ile buluşmalarına eşit şartlarda müsaade edilmesini bekliyor.
...
Onurlu, şerefli, haysiyetli ve de aynı zamanda demokrat olan her Türk vatandaşı; eşit şartlarda Cumhurbaşkanı adayı olmaya hak kazanmış ve YSK onayından geçmiş adaylara; haklarını kullanma anlamında eşit mesafede olmalıdırlar.
...
Zamanın ruhu çok önemlidir. Bir zamanlar aynı devlet Erdoğan'ı da Demirtaş gibi tehlikeli görmüş, mahkeme kararı ile bunu tescillemiş ama yüksek seciyeli, demokrat ahlaka sahip insanlar bunu kabul etmeyince; engeller kalkmış; zorlama Siirt seçimleri ile adeta özel muameleye tabi tutularak Recep Tayyip Erdoğan'ın Parlamentoya girmesinin yolu açılmıştır.
...
Sizler şimdi hangi akıl, izan, İrfan; edep, adap ve demokrat ahlak ile Meral Hanım'ın "Demirtaş'a da kendisini ifade etme şansı verilmelidir" önerisini abzurt bulup, kınayabilirsiniz. Kaldı ki; gerekli yasal düzenlemeyi yapıp, mani olmak sizin elinizde olan bir şey iken; niçin olmadınız; bunun üzerinden arsızlık yapmak daha mı çok hoşunuza gidiyor.
...
Her dönem yerli egemenlerin siyasi ikballeri uğruna sürekli ötelenen, itilip kakılan; ayrıştırılan, sonra da kutuplaştırılıp, adeta devletine düşman olmaya itilen; dolayısıyla, emperyalist sazanların suistimaline açık hale getirilen bölge insanımızın sırtını sıvazlayan Meral Akşener'in elleri niçin birilerini, özellikle de devleti yönetenleri, daha doğrusu Cumhur ittifakını rahatsız eder ki. O ellerin, demokrasinin tokatı olup, birilerinin suratlarına şaplatılmasından mı endişe ediliyor.

Mehmet Soral
Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir.