Bakın Ayhan Oğan… Orduyu kendime benzettim, devletin kurumlarını kendi görüşümde insanlarla doldurdum bu yüzden de yeni devlet kurdum diyerek yeni bir devlet kurulmaz. Devlet kurmak sizin başarabileceğiniz çapta bir şey değildir.

Cumhuriyet ve Atatürk'e yapılan saldırılar giderek daha sertleşmeye, dozu artmaya başladı. Geçen gün CNN Türk'te Ahu Özyurt'un sunduğu Türkiye'nin Gündemi programının konuklarından biri olan AKP Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) üyesi ve Sivil Alan Platformu Başkanı Ayhan Oğan, büyük bir skandala imza atarak "Şimdi biz yeni bir devlet kuruyoruz, beğenin beğenmeyin bu yeni devletin kurucu lideri Tayyip Erdoğan'dır" dedi.

Normal şartlarda hukuk kurallarının işlediği demokratik bir devlette yukarıdaki açıklamayı yapan kim olursa olsun dava açılır ve devlet düşmanlığından yargılanır. Ancak bizim ülkemizde bu tarz açıklamalar sıradan karşılanıyor. Çünkü Cumhuriyet ve Atatürk'e o kadar yoğun bir saldırı var ki artık günlük bir olaymış gibi haber yapılıyor.

Ayhan Oğan isimli şahıs kimdir geçmişi nedir bilmem. Daha önce bir kez CHP vekili Aykut Erdoğdu ile tartışmasını izlemiştim. O programda da küstah, saygı ve nezaketten uzak açıklamalar yapmıştı. Bu nedenle şimdi söylediği skandal sözlere de şaşırmadım. Klasik bir AKP yöneticisi gibi karşısındaki tartışmacıya saygı duymayan, "Yeni bir devlet kurduk" diyebilecek kadar küstah ve sınırını, nasıl konuşacağını bilmeyen birisi.

AKP'li yöneticilerin geçmişten beri nasıl bir siyasi üsluba sahip olduklarını biliyoruz ama son zamanlarda kaba üsluplarının yanında aynı zamanda rejime açık açık saldıracak kadar şuursuzca konuşmaya başladılar. Bunun nedeni sadece iktidarda olmanın verdiği güven midir? Bence değil

Ayhan Oğan ve onun gibiler, "rejimi değiştirdik" derken Cumhuriyet'e saldırmak için değil gerçekten rejimin değiştiğine inandıkları için böyle konuşuyorlar. Söylediklerine samimi şekilde inanıyorlar. Bunun da nedeni Cumhuriyet tarihi boyunca hiçbir iktidarın sahip olmadığı güce kavuşmalarıdır.

Yasama bizim, yürütme bizim, yargı bizim diyorlar. İstediğimiz her kanunu çıkarabiliyoruz kimse bize engel olamıyor diyorlar.

Feto darbesi bahanesiyle ülkeyi kararnamelerle yönetiyoruz, sözümüz kanun yerine geçiyor diyorlar.

Fetocu askerleri temizleme adı altında orduyu, polisi, yargıyı yeniden kafamıza göre şekillendirip kendi ordumuzu, polis teşkilatımızı kuruyoruz diyorlar.

Eğitim müfredatını dincileştirip gelecek kuşakları ideolojimize göre şekillendireceğiz diyorlar.

Erdoğan'ı 15 Temmuz kahramanı ilan ederek bir Erdoğan kültü, Atatürk gibi yeni bir vatan kurtarıcısı yarattık diyorlar.

16 Nisan referandumuyla parlamenter rejimin ruhuna Fatiha okuduk, Osmanlı'da bile olmayan bir tek adam rejimini kurduk diyorlar.

Durum böyle olunca Ayhan Oğan gibi hiçbir siyasi yeteneği olmayan, Cumhuriyet'in kıymetini anlayamamış kültürsüz insanlar "Biz yeni bir devlet kurduk" der tabii ki…

Açıkça söylemek gerekirse son 15 yılda Cumhuriyet'in temel değerleri yozlaştırılmış, içi boşaltılmıştır. Rejimin temel direkleri sayılan Atatürk ilkeleri tek tek yol edilmek istenmiş, rejimi yıkma yolunda mesafe kat edilmiştir.

Ancak her ne olursa olsun her türlü olumsuzluğa rağmen tüm bu yaşananlar yeni bir devlet kurmak sayılamaz. Bunun adı şuursuzluktur, cahilliktir, haddini bilmezliktir.

Devlet, kanla, savaşla, gözyaşıyla kurulur. 15 saat süren darbe girişimiyle savaş kazanıp yeni bir devlet kurduğunu zannedenler, savaş tank durdurmakla olmaz.

Savaş kurtuluş savaşındaki gibi topyekûn bir milletin bağımsızlığı için silahlanmasıdır.Bağımsızlığına göz dikmiş düşmanlara karşı savaşmasıdır. Vatanı için onbinlerce şehit vermesidir.

15 Temmuz darbe girişimi ise hükümetin "kandırılması" sonucunda ordu içine sızmış bir grup hainin devlete isyanından başka bir şey değildir.

Devlete karşı gerçekleşen bir isyanın bastırılmasıyla yeni devlet kurulur mu? Hayır, tam tersine var olan devlet korunmuş, yıkılması engellenmiş olur. Mesela PKK nın kökü temizlense yeni bir devlet kurulmuş mu olacak? PKK bitti diye devlet mi değişecek?

Yeni bir devlet kurmak için önce var olan devletin yıkılması gerekir. O halde Ayhan Oğan'a şu sorular sorulmalıdır.

Yeni bir devlet kurduysanız Türkiye Cumhuriyeti ne zaman yıkıldı? Yeni devletin kuruluş tarihi tam olarak nedir?

2002 de iktidara geldiğinizde Türkiye Cumhuriyeti ayaktaydı. 15 yıllık iktidarınızda ne yaptınız ki 1923'te kurulan devlet yıkıldı?

Yeni bir devlet kurduğunuzu iddia ediyorsanız 2002 de iktidar olurken devleti yıkma niyetiyle mi iktidar oldunuz? En başından beri amacınız bu muydu?

Türkiye Cumhuriyet'i yıkıldıysa Sayın Cumhurbaşkanı Erdoğan hangi devletin cumhurbaşkanıdır? Cumhuriyet yıkılmışsa Cumhurbaşkanı yerine hangi unvana sahiptir?

Kurduğunuz yeni devleti dünyada sizden başka kim biliyor? Kaç ülke yeni devletinizi resmen tanıyor?

Yeni devletin ismi ve rejimi tam olarak nedir?

Bakın Ayhan Oğan… Orduyu kendime benzettim, devletin kurumlarını kendi görüşümde insanlarla doldurdum bu yüzden de yeni devlet kurdum diyerek yeni bir devlet kurulmaz. Devlet kurmak sizin başarabileceğiniz çapta bir şey değildir.

Siz bugün varsınız, yarın yoksunuz. Ne yaparsanız yapın yaptığınız her şey iktidar değiştiği gün sabun köpüğü gibi yok olup gidecek.

Ele geçirdik dediğiniz devlet kurumları birkaç ayda tıpkı şimdi kararnamelerle binlerce insanı işinden kovduğunuz gibi temizlenir.

Ordu ve yargının temizlenmesi biraz uzun sürer ama sonunda temizlenir.

Dincileştirdiğiniz eğitim sistemini değiştirmek ise sadece bir kanuna bakar.

Devletin tamamen sizden silinmesi ise ortalama 20 yıl sürer ama sonunda mutlaka unutulacaksınız.

Çünkü siz yeni devlet falan kurmadınız Ayhan Oğan. Sadece var olan devlette iktidarı ele geçirdiniz ve hala meşruiyetinizi Türkiye Cumhuriyeti kanunlarından alıyorsunuz.

Türkiye Cumhuriyeti Anayasasına göre kuruldunuz. Anayasa'ya göre seçimlere girdiniz ve hala Türkiye Cumhuriyeti anayasasına göre iktidardasınız.

Söyleyin… Devlet kurduysanız meşruiyet kaynağınız nedir? Anayasanız nedir?

En önemlisi nedir biliyor musun Ayhan Oğan? Ben devlet kurdum diyerek devlet kurulmaz. Devlet kurdum demek için önce dünyanın sizi devlet olarak kabul etmesi gerekir.

Örnek mi istiyorsunuz? Filistin'e bakın. Dünya kabul etmediği için devletten sayılmıyor. KKTC ye bakın. 1983 te kurulduğu halde dünyada devlet olarak tanınmadığı için bir varlık gösteremiyor. Rum kesiminin itibarının binde birine sahip değil. Kıbrıs deyince dünyada Rum kesimi kabul ediliyor.

Sizin gibilerin hezimet olarak kabul ettiği Lozan'da her şeyden önemlisi Türkiye Cumhuriyeti dünya tarafından devlet olarak tanınmıştır. Dünya Türkiye diye yeni bir devletin varlığını kabul etmiştir. Bu yüzden Lozan'a Türkiye Cumhuriyeti'nin tapusu diyoruz. Söyleyin sizin yeni devletinizi kabul eden kaç ülke var?

Ben bile yeni devlet kurduğunuzu kabul etmiyorum. Sadece ben değil milletin yarısı kabul etmiyor. Hal böyleyken hangi devleti kurmaktan bahsediyorsunuz?

Geçersiz oylarla alınmış % 51 ile yeni devlet kurulmaz Ayhan Oğan… Milletin yarısı karşınızdayken yeni devlet falan kuramazsınız. Kurdurtmayız.

Yeni bir devlet kurmak için neye ihtiyacınız var biliyor musun?

Atatürk gibi ölümünüzden 79 yıl sonra bile sizi sevecek milyonlarca insana ihtiyacınız var.

Atatürk gibi ölümünüzden 79 yıl sonra bile milyonlarca insanın savunabileceği bir Erdoğanizm ideolojisine ihtiyacınız var.

Atatürk gibi ölümünüzden 79 yıl sonra bile hatırlanacak sağlam eserlere ihtiyacınız var. Eser dediysem yoldan metrodan bahsetmiyorum. Atatürk'ün kurduğu fabrikalara, onun kurduğu devlet kurumlarına ihtiyacınız var.

En önemlisi de ne biliyor musun?

Atatürk gibi hem yaşarken hem vefatından sonra tüm dünyanın hatta düşmanının bile saygı duyduğu büyük bir lidere ihtiyacınız var. Vefatınızdan sonra saygı duyulmayı geçtim bugün bile dünyada birkaç Arap ülkesi dışında sizinle konuşan kalmadı…

Yeni bir devlet kurmak o kadar kolay değil Ayhan Oğan… Kurucu liderinizin ölümünden 79 yıl sonra bizler onun mezarında saygı duruşunda durmayacağız ama siz her yıl Anıtkabir'de saygı duruşunda duracaksınız.

Şimdi Sayın Cumhurbaşkanı ve Başbakan'a sesleniyorum. Referandum sürecinde "Devlet yıkılmıyor sistem değişiyor" demiştiniz. Eğer bu sözlerinizde samimiyseniz partinizin bir üyesi olan Ayhan Oğan'ı cezalandırırsınız.

Bu devletin Cumhuriyet savcıları sizlere de sesleniyorum. Sizlerin ismi boşuna Cumhuriyet savcısı değil… Sizin göreviniz Cumhuriyet'i savunmaktır. Cumhuriyet düşmanlarını cezalandırmaktır. Cumhuriyet'e hakaret eden Ayhan Oğan hakkında soruşturma açmak zorundasınız.

Ha Ayhan Oğan hakkında hiçbir hukuki işlem de yapmayabilirsiniz. Sıkıntı yok. Bizler varız.

Bu ülkede bizler yani Mustafa Kemal'in askerleri yaşadığı sürece Ayhan Oğan gibiler Cumhuriyet'i yıkmayı rüyasında bile göremez. O kadar uzun boylu değil… Cumhuriyet'i yıkmak boyunuzu aşar Ayhan Oğan!..