Cumhurbaşkanı Erdoğan, Mersin AKP İl kongresi öncesinde bozkurt işareti yaparak siyasi hayatındaki dönüşlerine bir yenisini daha ekledi.

Sayın Erdoğan'ın siyasi karakterini ve siyaset tarzını bildiğim için ne yapsa şaşırmıyorum. Mesela yarın kürsüye çıkıp ''Mustafa Kemal'in en büyük askeri benim'' dese şaşırmam ya da bir kongrede sol elini yumruk yaparak havaya kaldırsa bile benim için normaldir.

Çünkü siyasi menfaati için papaz elbisesi bile giyebileceğini söyleyen biri her şeyi yapabilir.

Siyasi kazanç için gün gelir Milliyetçi olur. Gün gelir İslamcı olur. Gün gelir Atatürkçü olur. O günkü durum ve koşullara göre istediği gömleği giyebilir.

Bugünkü siyasi havada Milliyetçi duygular ön planda olduğu için bozkurt işareti yapmasından daha doğal bir şey olamaz. Yarın başkanlığı kazanıp Milliyetçiliğe ihtiyacı kalmadığında çözüm süreci ortaklarıyla tekrar megri megri türküsünü söyleyeceğini ve Türklüğü ayaklar altına aldığını açıkladığını göreceksiniz. Bundan kimsenin şüphesi olmasın.

Aslında Sayın Erdoğan bugün bile tam olarak milliyetçiymiş gibi davranmıyor. Hala ''Ben Türk'üm'' demedi ya da ''Ne mutlu Türk'üm diyene'' sözünden gurur duyduğunu söylemedi. Hala konuşmalarında ısrarla biz tek milletiz diyor. Türk milleti demekten çekiniyor.

Anlayacağınız Sayın Erdoğan'ın karakterinde Türk Milliyetçiliğine o kadar büyük bir karşıtlık var ki rol gereği bile olsa tam bir Milliyetçi gibi davranamıyor. İçindeki Türkçülük karşıtlığını bastıramıyor.

Peki, bizim gördüklerimizi başta Bahçeli olmak üzere MHP yöneticileri görmüyor mu sanıyorsunuz?

Emin olun hepimizden daha iyi görüyorlar. Kimsenin kimseyi kandırdığı falan yok. Herkes ne yaptığının ne istediğinin farkında…

Bahçeli de Erdoğan'ın Milliyetçiliğinin gerçek olmadığını çok iyi biliyor. Buna rağmen kendi seçmenine sahip çıkabilmek için devletin bekası diyerek gerçek amacını kamufle etmeye çalışıyor.

Dün Milliyetçilere ve bozkurt işaretine küfreden, ''Ben bozkurtlarla değil eşref-i mahlûk olan insanlarla gezerim'' diyen, kendisine bozkurt işareti yapan bir bayanı tutuklattıran Sayın Erdoğan'ın bugün bozkurt işareti yapmasının samimi olmadığını sokakta top oynayan çocuk bile biliyor ama MHP liler insanları aptal yerine koyar gibi ''Erdoğan Milliyetçi oldu'' diyorlar.

Bu yalanı söyleyenlere tek soru soracağım. ''Sayın Erdoğan neden Milliyetçi olsun?''

Eğer bu soruya da klasik olarak devletin bekası diyecekseniz hiç konuşmayın. Çünkü bugün devlet beka sorunu yaşıyorsa 16 yılda yapılan hatalar yüzündendir.

PKK ile masaya oturup operasyonları durduran, terör örgütlerinin silah depolamasına göz yuman, Fetoya ne istediyse veren, Suriye'de Esad'ın devrilmesi için tüm terör örgütlerine silah yardımı yapan kim ise bugün devlete beka sorunu yaşatan da odur.

Bugün toplum olarak milliyetçi duygularımız ön planda olduğu için Sayın Erdoğan Milliyetçiymiş gibi gözüküyor. Yani kerameti kendinizde aramayın. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye'de toplumun nabzını en iyi tutan ve nabza göre şerbeti en iyi veren politikacıdır. Böyle olduğu için iktidarı kaybetmiyor.

Geçmişte nasıl ki MHP yi umursamadan çözüm süreci denilen süreci HDP ile beraber yürüttüyse bugün de Milliyetçi davranmasında MHP nin etkisi yoktur. Sayın Erdoğan'ın davranışlarını etkileyen tek şey siyasi anketlerdir. Anketlerde Milliyetçiliğin kendisine oy kaybettirdiğini görmüş olsaydı bugün yine eski Erdoğan olurdu.

Geçmişte iktidarda kalmak için Kürtlerin oylarına talipti. Bugün Milliyetçi oyları istiyor. Bu dönüşümde etkili olan şey milletçe yaşadıklarımızdır.

Önce 15 Temmuz yaşandı, ardından terör olayları, sınır güvenliğimizin tehdit altında olması derken toplumun milliyetçi duygularında artma oldu. Çünkü her toplumda terör, güvenlik sorunlarının yaşandığı dönemde Milliyetçi duygular ön planda olur.

Sayın Erdoğan da bugün 15 Temmuz sonrası yaşanan kaostan dolayı artan milliyetçi duyguları, kendisine çevirmeye çalışıyor.

Bahçeli ve MHP yöneticileri, Erdoğan'ın siyasetinde araçtan başka bir şey değildir. Yarın ihtiyacı kalmadığında 40 yıllık yol arkadaşlarını köşeye attığı gibi MHP yi de köşeye atacaktır.

Ancak herkes şunu aklından çıkarmasın. Bu ülkede Türk milliyetçiliği MHP nin babasının malı değildir. MHP sarayın ortağı olabilir ama Türk Milliyetçileri, Türk düşmanlarıyla ortak olmazlar. Bozkurt işareti yapmakla Milliyetçi olunmaz. Bozkurt işareti Milliyetçi olmaya yetseydi Adriana Lima da ülkücü olurdu

Kimse bu siyasi şovlardan fazla ümitlenmesin. Türk Milleti kimin ne olduğunu iyi biliyor ve Türk Milliyetçileri olarak sizlere gereken cevabı sandıkta vereceğiz.