​Eskiden kimse internet yazarlarını bloggerlarını ciddiye almazdı. Oysa şimdi bloggerlar kitap yazıyor, kendi sitelerinde ürün satıyor, hatta kimilerinin yazdığı kitaptan film uyarlamaları çıkıyor.

İnternet kendi ünlülerini yaratıyor. Bu sadece bizim ülkemiz için geçerli bir durum değil dünyada da işler değişiyor. Medya algısı değişiyor. Daha kısa yazılar daha çok fotoğraf ve videolar daha çok ilgi çekiyor. 

İnsanlar gerçek insanlardan ilham almak istiyor. 

Chiara Ferragni, The Blonde Salad
Hukuk öğrencisi italyan kızımız 4 milyon instagram takipçisi ile ve bloğu ile adım atsa paraya çevirebilir hale gelmiş durumda.

1 | Huffington Post

 110,000,000 -aylık ziyaretçi sayısı ile ilk sırada yerini alan 9 mayis 2005'de hayata geçmiş internet sayfası, gazetesi ve bloğudur. Hem eglenceli hem de farklıdır.  Arianna Huffington veya doğduğu ismi ile "Arianna Stassinopoulos" isminden de anlaşılacağı  gibi yunan kökenli -atina doğumlu- bir amerikalıdır ve yeryüzünde çoğu insanın peşinde koştuğu amerikan rüyası denilen şeyi gerçekleştirmiş insandır. Ayrıldığı kocasının hala taşıdığıi soyadını verip kurdugu sanal gazetede kendisinin de bir köşesi vardır; Seçimler, ekolojik düzen, global ekonomik kriz vs hakkında yazar. 315 milyon dolara aol'e satılmıştır.

2 | TMZ
 30,000,000  aylık ziyaretçi sayısına sahip  magazin gazeteciliğini internet ortamında yapan çıkardığı dedikodu haberleri ile gündemi sarsan bir blog.

3 | Business Insider
25,500,000 - aylık ziyaretçi sayısı ile ağırlıklı olarak is ve teknoloji ile ilgili haberlerin yayınlandığı websitesidir.

4 | Mashable
 24,000,000 - aylık ziyaretçi sayısı ile eğlenceli bir sitedir. mesela şu  2015 in en iyi öpüşmeleri  haberi insanı gülümsetir.



5 | Gizmodo
23,500,000 - aylık ziyaretçi sayısı ile teknolojik aletleri eğlenceli bir dille inceleyen bir blogdur.

6 | LifeHacker
23,250,000 - aylık ziyaretçi sayısı ile hayatimizda kucuk buyuk yada hic dusunmediginiz gicik oldugunuz kucuk problemlere cozum bulabilen site.


İyi bir fikriniz var ise ve bunu servete dönüştürecekseniz, o fikri nasıl yayacağınıza dair de bir fikriniz olmalı. Aşağıdaki video size bu konuda yardımcı olabilir.