Bu yazıyı Yozgat Uşak şehirler arası bir otobüs yolculuğu sırasında yazıyorum. Teknoloji gelişti artık yeni içerikler üretmek için kaleme kağıda yada bilgisayara gerek yok. Toplum arasında gezinme ye devam eden birçok insandan biraz daha akıllı bir cep telefonunuzun olması yeterlidir. İşte bu yazıyı da böyle bir cep telefonundan seyahat ederken yazıyorum. 


Ne kadar Ülkücüyüz? 

Kimse kimsenin ülkücülüğünü sorgulayamaz sözünü oldum olası sevmem ve tasvip etmem tıpkı iman sorgulanamaz sözüne oldu​ğu gibi. 

Birnsanın cennetlik mi cehennemlik mi olduğunu bilmek için Tanrı olmaya gerek yok. Zira dini vecibelerini yerine getiren, Müslüman gibi bir hayat süren, iyi insan olan, Hayır ve hasenat yapan insan cennetliktir. Kuranda da böyle demiyor mu hakkıyla iman eden ve ibadet eden cennete gider demiyor mu? 

Bir insanın ülkücü olup olduğunu anlamak için Başbuğ olmaya gerek yoktur. Şimdi bazı dindar yaftasını bürünmüş denyolar buradan Tanrı ile Başbuğ'u mukayese ettiğimi çıkarabilirler. Onlara da teşbihte hata olmaz diyerek devam edeyim. 

Bir insan ben Türk Milliyetçisiyim, Alparslan Türkeş başbuğumdur derse ülkücü olmaz. Tıpkı iman ettim Allah birdir Hz. Muhammed (sav) onun kulu ve elçisidir demekle müslüman olmayacağı gibi. İman etmek dil ile olmaz aynı zamanda kalender tasdik etmek gerekir. Adama bakıyorsunuz en ülkücüyüm diyor ama ağzından küfür düşmüyor. Ülkücüyüm diyor ama milletin karısına kızına yaşamaktan geri kalmıyor. Ülkücüyüm diyor Ahmet Kaya dinliyor. Ülkücüyüm diyor mecliste HDP'li vekillerle tokalaşıyor. Ülkücüyüm diyor HDP'li Ahmet Türk cezaevinden çıkarılsın diye çağrı yapıyor. Ülkücüyüm diyor Başbuğnm emaneti olan Erciyes şölenlerini iptal ediyor. Ülkücüyüm diyor Başbuğun evladım dediği Ozan Arif'i Kurultaylara almıyor. Ülkücüyüm diyor etrafını dalkavuklarla dolduruyor. Ülkücüyüm diyor parti içinden yetişen ve potansiyel lider olanları genel başkan adayı olmasınlar diye ihraç ediyor. 

Tıpkı müslümanım diyerek domuz eti yiyenler gibi, tıpkı müslümanım deyip yetimin hakkını gasp edenler gibi, tıpkı müslümanım diyerek ölen Papa için milli yas ilan edenler gibi, tıpkı müslümanım deyip kendi çocuklarına ihale kıyakçılığı yapanlar gibi, tıpkı müslümanım diyerek rüşvet ve yolsuzluğa bayanlar gibi, tıpkı tüm servetim bu tüzük dedikten sonra Karun kadar zengin olanlar gibi. 

Sonuç itibari ile ülkücülük te bir inanç meselesidir. İmanın ile amellerin tezat ise ne müslüman olabilirsin ne de ülkücü. 

Dava Ne Kadar Dava, Lider Nasıl Lider? 

Bizim bir davamız var. Kelimetullah davası, Yeryüzüne nizam davası, TÜRK-İslam Davası. Davamızın son Başbuğun cennet mekan Alparslan Türkeş idi. Ondan sonra gelenlerle bu iş olmadı. 


Lider dediğin Başbuğ gibi tek başına girdiği mecliste bile tüm vekillerin gözünün içine baktığı bir lider olacak. Lider dediğin Başbuğ gibi cumhurbaşkanının, başbakanın fikir danıştığı adam olacak. 

Lider dediğin Türkiye'de bir siyasi fikrin değil TÜRK-İslam dünyasının bilge lideri olacak. 

Olacak ki lider denilsin. 

Lider dediğin ülkenin kaderini belirleyecek. Öyle sözde önce ülkem ve milletim sonra partim ve ben değil özünden haykırarak vatanım, milletim, bayrağım, dinim, devletim diyecek. 

Meydanlara çıkıp Bozkurtların diye Davud sesi ile gürlediğinde tüm vilayetlerden sesi duyulacak. Şimdiki gibi AKP'li kefen giyenlerin karşısına 10 bin bozkurdum ile dikilirim diye boş keseden atmayacak. Öyle dün hayır dediğine bugün evet demeyecek. Babası yaşında davanın büyüklerini YSK önünde dövdürmeyecek. 

Lider dediğin öngörülüyor olacak. Net olacak. Ülkücüler katildir diyenlerin peşine takılıp koalisyon kurmayacak. Öyle Ülkücüler Fatiha yılından bile bilmez, kanla beslenir diyenlerin peşine takılıp başkanlığa evet kampanyaları yürütmeyecek. 


Lider dediğin kendisine defalarca malumat vermiş Fırat Çakıroğlu'nun Ege Üniversitesinde şehit edilmesine göz yummayacak. Ülkücü Şehitler Anıtı yaptırıp her an ülkücü şehitlerin kemiklerini sızlstmayacak. Her yıl gidip papazlar gibi anıtın önünde elini birleştirip dua etmeyecek. Başbuğum gibi "omuzlarımda şehit olan ülkücü evlatlarımızın yükü ve sorumluluğu var" diyecek. 

Lider dediğin memleketi yönetmeye talip olacak öyle biz haddimizi biliriz demeyecek. 

Davamız hak ama lider batıl. 

Elbet Birgün bu karanlık bulutlar dağılacak ve bu davanın başına gerçek bir lider gelecek. 

Ben ülkücü müslüman Türk genci olarak buna inanıyor ve bunu söylüyorum. 

Selam ve dua ile... 

Vural Egemen SARIGÖZ 

Yozgat Uşak Şehirlerarası Otobüsü