Birleşik Arap Emirlikleri'nin (BAE) Dışişleri Bakanı Bin Zayed, MEDİNE müdafaasının kumandanı Fahreddin Paşayı "hırsız" diyerek aşağılama cüretinde bulundu! 

Bin Zayed bu sözleri niye sarf etti? ABD' nin Kudüs' ü Siyonist İsrailin başkenti olarak tanımasının yarattığı ortamı Türkiye aleyhine çevirmek için olmasın?.. Talihsiz açıklama Ortadoğu' nun Devlet olma vasfından yoksun kabilelerinin sözde yöneticilerinin iplerinin kimlerin elinde olduğunun göstergesi. 

Bu sözde kral ve yöneticiler İngiltere ve ABD' de eğitilirler. Ülkelerinin zenginliklerini batılı ülkelere peşkeş çektikleri gibi çalıp çırptıklarını da bu ülkelere kaçırırlar. Bin Zayedin sözleri , Arapların yaygın bilinçaltının dışa vurumunu değil sözde kral ve yöneticilerinin kimlerin kuklası olduğunu gösterir...

Şerif Hüseyin Haziran 1916'da (Birinci Dünya Savaşı'nda ) isyan bayrağını açtığında, Osmanlı'yı yıkmak için İngiltere'den altın ve Hilafet sözünü almıştı. Fahreddin Paşa, Osmanlı 1918'de Mondros Mütarekesi'ni imzalayarak bütün cephelerden çekildiği halde, Osmanlı halifesinden emir gelmedikçe Hz. Peygamber'in şehrini bırakmayacağını açıkladı. Çekirge yiyerek hayatta kalmaya çabalayan Fahreddin Paşa ve askerleri, Medinede 2 yıl 205 gün şanlı bir tarih yazdı. Emir gelip şehri teslim etmeden önce kutsal emanetleri İstanbula gönderdi. Bu yolla kutsal emanetlerin İngilizler ve yağmacı bedevilerin eline geçmesine engel oldu. Nitekim Türkler çekilince Şerif Hüseyin'in çapulcuları Mediye'yi yağmaladı! 

Kutsal emanetler Mart 1920'de İstanbul İngilizler tarafından işgal edildiğinde Kuvayı Milliyeciler tarafından Topkapı'dan alınarak gizli bir yerde saklandı. Kutsal emanetler bu defada İngilizlerin eline geçmedi. Lord Curzon, Lozan'da "1917 yılında Medine'den alınan kutsal eşyaların" geri verilmesini İsmet Paşa'dan resmen istedi..İsmet Paşa "kutsal konuların siyasi görüşmelere konu yapılamayacağını" ve bu konularda "kimsenin yetkisinin bulunmadığını" belirterek Curzon'un talebini reddetti."

Hayırdır İngiltere sözde ABD' yi ekarte ederek (?) Kudüs üzerinden sahaya inmenin diyeti olarak Yunanistan adına Kıbrıs ve Yunan işgalindeki 18 adayı, İsrail adına Kudüsü, kendisi içinde Kutsal emanetleri istiyor olabilir mi? Denize düşen yılana sarılır mantığıyla stratejik ortak aramanın diyetini ödemeyelim! İslam aleminin yularının İngiltere, ABD ve İsrailin elinde olduğunu da unutmayalım...

Sevgi ve Saygıyla
Sevginaz Hamevioğlu