Beşiktaş, son iki yılın lig şampiyonu ve bu süreçte Avrupa kupalarında bir Uefa çeyrek finali bir de Şampiyonlar Ligi son 16 başarısı var. Bayern Münih gibi bir ejderhaya denk gelmese belki bir çeyrek final de olabilirdi. Şimdi NTV Spor da -eski kalitesinden eser olmamasına rağmen- kapandı ve ortalık yeterince beğenmediğim yorumculara kaldı. 

Boş boş yorumlar, ağzında tükrük birikmiş artık saat doldurmak için gerekli gereksiz her şeyi söylemek durumunda kalmış tipler. Bir de bunların her an nargileye köz istemek üzereymiş gibi duran daha müptezelleri var.

Saçma ve boş analizle bu sağlıksız topluma daha iyi adapte olunabileceği tezini doğrulayıp duruyorlar. 

Ağızları dolu dolu yüksek yüksek atan adamların son zamanlarda rahatsız olduğum bir tutumları var; Beşiktaş bu sezon neden başarısız oldu, analizleri yapıyorlar.

Beşiktaş bu sezon şampiyonluğu kaybetti, kupayı alamadı belki ama başarısız demek doğru değil. Liderden 10-15 puan fark yemedi, 4. olacaksa bile birkaç puanla liderden uzak kalmış olacak sadece. Çok zevkli bir lig izledik ve Şampiyonlar Ligi'nde bizi çok iyi temsil ettiler. Cenk'i Everton'a ihraç ederek şampiyonluk primi almış gibi oldu. Son olarak Tosic'in Çin'e transferi ile de iyice tamam etti. (Şampiyonluk geliri aşağı yukarı 30 milyon euro). Ticari olarak, şampiyonluk fiyatı bu iki transferden çıktı.

Şampiyonlar Ligi'ne tekrar katılabilmelerini isterdim, çünkü Şenol hoca ve takımı ülke puanına epey katkı sağlıyor. Temsil güçleri yüksek. Uefa'ya giderlerse de artık şampiyonluk hedeflemeli ve rotasyonu bol bir kadro ile yola çıkmalılar gibi duruyor.

Şenol Güneş ile yakalanan havayı bozmak ve yeni maceralara atılmak isterlerse kendileri bilirler ama ben bu yılki Beşiktaş'ı kesinlikle başarısız bulmuyorum. Oynadıkları futbol, ihraç ettiği ve Avrupa piyasasına tanıttığı futbolcularla uzun yıllar daha anarız Beşiktaş'ı inşallah...

Not: Yazıyı yazan kişinin Beşiktaş'ı tutmadığını da söyleyeyim.