Akıl hocaları İngiltere, ABD ve İsrail Barzani' nin yol haritasını belirledi. Barzani ve yoldaşları Yahudi Kürdistan ısrarlarından asla vaz geçmeyecektir. Türkiye'ye ihtiyaç fazlası uçak alım rüşvetiyle geçici bir hayat öpücüğü verilmiş olabilir.

Barzani bir yıl öncesinde BM Genel Sekreterine halk oylaması yapacağını söylemişti. Kerkük merkezli Yahudi Kürdistan' ı kurmaya yönelik halk oylaması yapacağını devamlı surette açıkladı. 25 Eylül'de Kuzey Irak'ta 28 Eylül'de Suriye'de olmak üzere takvim belirledi. Cumhurbaşkanı Erdoğan sustu ama yetkisiz elemanlar Barzani lehine bol bol konuşturuldu ve kamuoyunun tepkisi ölçüldü..

Irak Kürt bölgesindeki bağımsızlık referandumunun ele alınacağı Milli Güvenlik Kurulu toplantısı için, Cumhurbaşkanı Erdoğan' ın ABD dönüşü beklendi. MGK bildirisiyle: Barzani yönetimi referandum kararından vazgeçmeye davet edildi. Ve " Kuzey Irak referandumu milli güvenliğimizi tehdit ediyor. Türkiye uluslararası anlaşmalardan doğan haklarını mahfuz tutar, yanlışta ısrar edilmesi halinde vahim sonuçların ortaya çıkmasının kaçınılmaz olduğu" vurgulandı.

Uluslararası anlaşmalardan doğan haklar Türkiye' ye sınırlarını koruma ve "milli güvenlik tehdidi" gerekçesiyle sınır ötesi askeri operasyon yapma hakkı veriyor. Türkiye Irağa girerim diyor.. BM Güvenlik Konseyi, Uluslararası toplum ve Irak merkezi hükümeti de halk oylamasını kabul etmiyor görünüyor.

Barzani'nin peşmergeleri Musula, Kerküğe girip tapu kayıtlarını yakıp arşivlere el koyduğunda ve hatta mezartaşlarını yok ettiğinde gidişat belliydi! Türkmenler katliama, sürgüne maruz bırakılıp yerlerine Kürt nüfus yerleştirildiğinde sustunuz. Sözde paçavralarını göndere çekip protokole dahil ettiniz. Irağın tamamıyla ilişki kurmak yerine sadece Barzani' yi muhatap aldınız. Kerkük Petrolünü satmasına ortak olup palazlandırdınız. 2012 yılı AKP Kongresi'nde, Barzani kürsüye çıkarken 'Türkiye seninle gurur duyuyor' sloganları attırdınız. Eee Petrolden gelen paralar tatlıydı. Bıldır yenilen hurmalarla beka sorununun taşlarının döşenmesine destek olanlar yumurta kapıya gelince haydi Mehmetçik bu seferde Irağa diyor..

Türkiye bölgede olmalı. Kabul. Ancak siyaseten yapılan ısrarlı yanlışların ve günü birlik politikaların faturası Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK)' ya ve Türk Milletine kesiliyor..TSK Irak sınırında tatbikat yürütüyor. Fakat Habur sınır kapısı ve hava sahası hala uçuşa kapatılmadı! Irak petrolleri hala Türkiye toprakları üzerinden Akdeniz'e oradan İsrail' e gidiyor, sevkiyat durdurulup vana kapatılmadı!! ABD ziyaretinde ilk önce Yahudi lobisiyle görüşen Cumhurbaşkanı Erdoğan hangi söz ve garantileri verdi bilemiyoruz.

Akıl hocaları İngiltere, ABD ve İsrail Barzani' nin yol haritasını belirledi. Barzani ve yoldaşları Yahudi Kürdistan ısrarlarından asla vaz geçmeyecektir. Türkiye'ye ihtiyaç fazlası uçak alım rüşvetiyle geçici bir hayat öpücüğü verilmiş olabilir.

Barzani halk oylaması kararından vazgeçmediği takdirde malum(!) sonuç hemen ilan edilmeyecektir. Sonucun bölge ülkeleri tarafından hazmedilmesi, fiili sınırların belirlenmesi ve kabul ettirme sahfasına geçilecektir. Bu durumda Türkiye'nin üniter yapısı ve toprak bütünlüğü tehlikeye girecektir. Bölgede oluşacak kaostan İsrail yararlanacak Türkiye, Irak, İran ve Suriye zarar görecektir.

Kaostan güç alan ve beslenen İngiltere, ABD ve İsrailin başı çektiği batı bölgenin enerjisini sömürdüğü gibi Kürtler ile Türkmenler, Kürtler ile Araplar arasında bir iç savaşın çıkmasını arzuluyor görünüyor..

Rusya güvenlik gerekçesiyle 2004 yılında durdurduğu uçak seferlerini 23 Eylül itibariyle yeniden başlattı!. Bağdat - Moskova arası havalanan ilk uçağın ticari bir uçak olmasıda manidar. İran' da Urmiye - Bağdat arası uçak seferi başlatabilir.


Sevgi ve Saygıyla
Sevginaz Hamevioğlu