Bop'la bizi parçalayacaklar bunun için evet diyormuş bir kurumun genel başkan yardımcısı.
Ne saçmalıyor bunlar? Şu evet nedenini doğru düzgün açıklayın.
Ahde vefa mı neye karşılık?

Türklük için demeyin daha dün bir paçavra göndere çekildi. Kim o paçavrayı oraya astı? Kırmızı halılara karşılanan kim? pkk'nın hamisi. pkk'nın destekçisi. Peki bu çapulcuya izzet ikram; bu paçavraya sevgi nereden geliyor. Sorunun cevabını akp milletvekili Miroğlu veriyor. Buyurun;

"hdp'nin 3 milyonluk oyu 'Evet' diyecek.

Ben buna inanıyorum ve abartmıyorum. hdp'nin çekirdek oyu 2.5-3 milyondur. Son 3 milyon oy ödünç oydur. Bu ödünç oyların büyük kısmının "evet" oyu olarak sandığa yansıyacağına inanıyorum."
Birilerinin yol arkadaşı kimmiş gördünüz mü? Kim kiminle ortakmış?

Gelelim MHP'nin Irak ile ilgili görüşüne. Yıllarca mhp Irak konusunda Irak'ın toprak bütünlüğü esası üzerine kuruludur. Aşağıdaki açıklama da bunu ortaya koyuyor. Buyurun okuyalım.
"Türkiye Irak bütünlüğüne saygı duyacaksa sizin K. Irak'ta ayrı bir devlet haline gelmemeniz gerekir. Kaldı ki, Türkiye'nin Irak ilgisi sadece Irak'ın toprak bütünlüğüne saygı noktasıyla ilgili hadise değildir."
Esip gürleme ile bu iş olmaz.
Cumhuriyet için demeyin (ruh sar dem ir er) 1923 ruhu öldü dedi.
Bunun Türkçesi cumhuriyet ruhuna karşıyız.

Bu sözlerin altında Özal'ın " fedarasyon da artık tartışılmalı" rüyası yatıyor. Birliktelik açıkladığınız yeni yol arkadaşlarınız da Özal çizgisinde olduğuna göre, eeeee nerede kaldı şu cumhuriyet için evet hikayesi?
Türklük için demeyin çünkü yeni yol arkadaşlarınızın büyük kısmı Atatürk ve Türklük konusunda sakıncalıdır. Eğer sosyal medyada kimlerin ne dediğini merak ediyorsanız buyurun bir araştırın görürsünüz.
Gelin şu işi sloganlarla ifade etmeyin.

Gelin şu işi değerlerimizi kullanarak anlatmaya çalışmayın.
Hadisler dolaşıyor ortalıkta. Atatürk düşmanlığı son sürat devam.
Buyurun yaptığınız salon toplantılarında

Şunu güzel güzel ifade edin ki millet anlasın. İçi boş sloganlarla hamasetle bağırıp çağırma ile bu konuyu geçiştiremezsiniz.
Bilgilendirme toplantısı yapıyorsunuz insanlar bilmediklerini öğrenmek için soru soramıyor. Yahu arkadaş bu nasıl bilgilendirme?

Bu olsa olsa benim dediğim dedik çaldığım düdük demektir.
Şu evet/hayır işini aklıselim bir şekilde ortaya koymak tabanı ikna etmek niye zorunuza gidiyor? Hakaret ederek bir sonuç alınır mı dersiniz? Belki istediğinizi alırsınız sonrasında pek hayırla anılmanız da mümkün olmaz.


Doğan Ay