​Uzun süredir değinmek istediğim ve en az ülke savunması kadar önemli olan bir duruma değinmek istiyorum.

Kültür; bir milleti birlikte tutan, milletin millet olmasını sağlayan değerler bütünüdür. Millet olmayı başarmış topluluklar, bulundukları coğrafyaya kültürleri ile gelmişler ve düşmanlarına benzemeyi reddederek aksine onlara kendi kültürlerini benimsetme çabasına girmişlerdir. Bu çaba bazen şiddet aracılığı ile bazen ise Anadolu'nun Türkleşmesinde görev alan gönül erleri aracılığı ile gerçekleştirilmiştir.

​Sultan Alparslan, Malazgirt Zaferi ile ülke topraklarına geldiğinde amacı bizanslılara benzemek değildi. Kendi kültürü ile geldi bu topraklara ve bu toprakları ebediyen Türk milletine yurt kıldı. Yazarken bile kıvanç duyduğum bu zaferi bize bahşeden komutanların torunları ise bugün büyük bir kültür yozlaşması ile karşı karşıya.

Bu konunun ciddiyetine Afad'ın verdiği bir eğitime katılımım sırasında tanıştığım bir arkadaş sayesinde vardım! 

Sohbetimiz sırasında bana "okuldaki birinci sınıf kızlarını görüyor musun? Bu sene bir göbek açma moda oldu. Demek ki, bugün ne giysem tarzı programlar amacına ulaşıyor." Şeklinde bir cümle kurdu. Bu güzel tespit beni bugün bu konuda düşünmeye ve yazmaya itti. Yazın çiftçilik yapan ailemin yanında iken öğlen yemeğinden sonra 1-2 saatlik boş vaktim oluyordu. Bu vakti yorgun bedenime bir kıyak yapmak için tv karşısında uyuklayarak geçirmek istediğimden bir takım tv kanallarının evlendirme programı savaşlarına ve bu moda programı terörüne biraz maruz kaldım. İşin ilginç yanı ise bu programlar (Evlendirme) öğleden sonra başlayıp akşam haberlerine kadar devam ediyor!

 Dükkanlarda esnaf izliyor, evlerde kadınlar ve genç kızlar izliyor, dahası bir de bu programların fanatiği yaşlı amcalar var! 

Durumun vahametine bakmak gerekirse Dede Korkut modelinden evlendirme programı seyreden dedelere geçiş konusunda endişeliyim. Bu tür ahlaksızlıkları normal gören toplumumuz bunları benimsemeye başlıyor.  Ayrıca bu ahlak yoksunu kitlesel silahlar birkaç kanaldan eş zamanlı olarak ülkemize karşı operasyonlarını hemen hemen her gün sistematik olarak gerçekleştiriyorlar. 

Velhasıl ülkemiz bir cephede Pkk ile diğer bir cephede İşid  ve Pyd ile çatışırken bu ahlaksızlıklara dur diyecek kimse yok mu?

Aklıma şu soru geliyor!

RTÜK niye var?

İlla bir programın yayından kaldırılması için birinin cinsel organının gözükmesi mi lazım? Bilirsiniz ki geçmişte atv'de yayınlanan bir programda Mehmet Ali Erbil böyle bir rezilliğe karışmıştı ve program o zaman yayından kaldırıldı.

Sonuca bağlamak gerekirse evinde, dükkkanında bu programları izleyenler, bu tür programların fanatiği yaşlı dedeler ve tv'den görüp göbeğini açan genç kızlarımız olduğu sürece bu devran böyle gideceğe devam ediyor.

Allah sonumuzu hayır etsin...