"AFRİN'E GİRMEKLE NE KAZANACAĞIZ?" diyenlere ne kaybedeceğimizi kısaca anlatmak isterim.


* Yıllarca ABD-Rusya sürtüşmesine endekslenmiş olan diplomasimiz milli bir ivme kazanıyorken iç sürtüşmeler ile milli hassasiyetimizi kaybederiz!

* Her yurttaş "Gelecek bin yılda da bu coğrafyadayız!" inancıyla hareket edip, bu anlayışın duygusal değil aksine realist bir yaklaşım olduğunu düşünüyorsa idealistliğimizi kaybederiz!

* Bu harekatın elbetteki diplomatik bir tarafı da vardır fakat operasyonu siyasallaştırarak, gerek medya gerekse de sosyal paylaşım alanlarında gayri ahlaki, gayri ciddi ve magazinselleştirerek sunar isek milli bilincimizi kaybederiz!

* "Ordu kışladan çıkmıştır." Felsefesinden 'ne işimiz var Afrin'de, iktidarın, a partisinin veya b partisinin işine gelir' safsataları ile eğleşerek oportünistliğe yeltenilirse ümidimizi kaybederiz!

* Menşei Batı olan PKK-PYD-DAEŞ'in bölgedeki Türkmen soydaşlarımızı kıskaca almalarına ve yıllar önceden planlanan, sınırımızda oluşturulmak istenen terör devletine müsaade etmeyeceğimiz iyi bilinmelidir. Vakti zamanında siyasi manevralardan dolayı yanlışlar yapılmıştır elbetteki bu hafızamızdadır, ne geçmişte kalırız ne de geçmişi unuturuz fakat yanlış düzeltilmeye çalışılırken devlet-hükümet ayrımı bilmeksizin, devleti dolayısıyla orduyu baltalamaya kalkarsak hakkaniyetimizi kaybederiz!

* Terör örgütlerinin onlarca yıldır bizden canlar aldığını, evlatları babasız, anneleri-babaları evlatsız bıraktığını, o Mehmetlerin ortaya koyduğu "can ve kanı" sadece vatan müdafaası için olduğunu anlatmaya çalıştığımızda "3 maymunu" oynayan insancıllık ile terörist seviciliği birbirine karıştıran sözüm onlara ki yerin dibine batsın hümanizm! Yer ila yeksan olsun cümle hayırsız -izm! Sözde aydın, muhafazakar, demokrat, hümanist kişi ve kişilerce yapılan mesnetsiz eleştireleri gördükçe iyi niyetimizi kaybederiz!

* Bugün için Mehmetler ile gülüp Mehmetler ile ağlayacağız. Onların duacısı, destekçisi, bekleyeni olacağız. Ordumuzun, 4 Temmuz 2003'te Süleymaniye'de 11 askerimizin başına geçirilen çuvalı terör örgütüne dolayısıyla bölgedeki hesapçılar yani asıl muhatap ABD ve Batı'nın başına geçirmesini bekleyeceğiz. Aksi takdirde 2003'te olduğu gibi hem onurumuzu hem de saygınlığımızı kaybederiz!

* Bu örgütlerin hiçbir şart ve hiçbir ortamda buradaki yerel halka faydası dokunmamış aksine senelerdir maddi ve manevi kayıplara neden olmuşlardır. Bu harekat adı itibariyle de "Türk beklenilendir." düşüncesine binaen oradaki mazlumlara uzatılan el, zalimlere tokattır ve bu yönüyle de gayet tabi fazla manidardır. Hiç kimsenin siyasi, içtimai, felsefi görüşünden ödün vermesi gerekmiyor. Muhalif kişiliği, muktedirliği bir köşede dura dursun. Şuan için ordunun moral ve motivasyonu konuştuğunuzdan bin kat daha ehemmiyetlidir. Bu harekat Allah şahit eder de zafer ile müjdelenirse o gün konuşulsun yanlış, doğru, eğri.. Bugün konuşulmaya devam ederse Türk'ün binlerce yıllık devlet şuurunu kaybederiz!

Ne mi kazanacağız?
Bu operasyon tüm yönüyle fiziksel temas değildir. Getirisi olan diplomatik, ekonomik ve psikolojik operasyonları da kazanacağız!

BİRLİKTE.. (!)