Harun Tekin, Bursaspor'un efsaneleri arasına şimdiden girmiştir. O artık üç büyükler ritüelini yerine getirme aşamasında. Böyle bir transferi 31 yaşından sonra yapacağını tahmin etmezdim ama Volkan'ın kötü performansı onu günümüz itibarıyle alelacele Fenerbahçe'ye taşıdı.

Harun son 5 yılda 5 büyük Avrupa liginde en çok penaltı kurtaran üçüncü kaleci. Meziyetleri penaltı kurtarmakla sınırlı değil, birkaç sezondur Bursaspor'u ligde neredeyse tek başına tuttu... 

Volkan Demirel takım yakan özelliğinden sıyrılabilseydi belki bu yılı da takımında geçirecekti Harun. Ama an itibarıyle transferden kârlı çıkan yine Bursa gibi duruyor. Çünkü Muhammet Şengezer de daha önce çıktığı maçlarda sağlam bir kaleci izlenimi verdi. Zaten Harun'un gidişindeki ufuk da buna işaret ediyor: "Arkamda Okan ve Muhammed gibi iki çok değerli kardeşim olduğu için onların önünü açmak ve değer yaratmak bu ayrılışın ana fikridir aslında"

Diğer kalecilerin yolunu açmak için gitmek...

Bu ufku çok önemsiyorum. Harun Tekin, başarılı kaleciliğinin yanında futbolda ufuk adına çok önemli bir örnek.

Yine eski Başakşehir'li sol bek Eren Albayrak da ileride "Türk Futbolcu..." diye başlayan başarı haberleri duyurmak için Japonya Ligine transfer olduğunu açıkladı birkaç gün önce. Jubilo Iwata kulübü onun için 3 yabancı hakkından birini feda etti. Iniesta, Fernando Torres, Podolski gibi futbolcuların rakibi olarak oynayacağı Japon ligine gidişindeki ufuk beni gerçekten memnun etti.

Futbolumuz böyle profillerle anılmaya devam eder inşallah...

Adamlık madamlık ayağına efe efe pozlar kesen futbolcular yerine böyleleri olsun hep...

Deniz Tamu