​16 NISAN SONRASI 

Çok önceden planlanmış bir oyun sahneye konuluyor. Bu oyunun ilk ayağı resmi olarak haziran seçimlerinden hemen sonra 1 Kasım diyerek ayak direten tarafından ortaya atıldı. Yıllarca kurgulanan planın son perdesi 1 Kasım seçimleri denilebilir. Siz durup dururken erken seçim diyeceksiniz sonra erken seçim kararı ile birlikte miting yapmama kararı ilan edeceksiniz %50 oranında vekil kaybedeceksiniz ve bir yerleri düştüğü zor durumdan kurtaracaksınız.  

Birileri 1 Kasım seçimleri derken bugünlerin geleceğini çok iyi biliyordu. 

1 Kasım seçimlerinden önce ülkenin gelecek elli yılını ipotek altına alıyorsunuz dedik. Bu konuda genel merkeze iletiler de gönderdik. Yazdık çizdik nafile. Daha seçim gecesi 1 Kasım demenin bir gerekçesi olmalıydı. Işte hukuki zemin hazırlama o günlerde başladı fiilen. (2002'de yapılanlar bunların sadece alt yapısıydı.)

Peki bu saatten sonra neler yaşayabiliriz?

Önce 16 Nisan tarihinde evet çıkarsa iki tarafta amacına ulaşmış olur. Sonra atılacak adımlar sırasıyla gelir. Bir erken seçim ile birlikte seçim ittifakı gündeme oturur. Birileri ve yandaşları bir şekilde meclise girer. Devletin ve Türklüğün bekası unutulur gider.

Peki 16 Nisan tarihinde hayır çıkarsa neler yaşanır? Galiba üzerinde durulması gereken esas nokta bu.

Varsayalım ki hayır cıktı. (Inancım odur ki hayır da çıksa evet de çıksa en kısa sürede bir erken seçim gündeme gelecek.)

Bu refarandum aslında iktidar partisinin bir noktada gücünü test etme aracı olacak. Yüzde kaç oy alınabilecek bunun denemesi bu refarandum ayrıca. Ortaya çıkan üçlü ittifak ile ne kadar oy alınacak bunun ortaya çıkması için bir araç bu refarandum. 

Yani sadece evet/hayır oylanmıştır demek yanlış olur. Evet oylarının oranına göre en kısa sürede bir erken seçim gündeme gelebilir. 

Peki bu durumda biat etmeyen Türk milliyetçileri ne yapacak?

Türk siyasi hayatı yeniden şekillenirken nasıl bir yol takip edilecek?

Hayır çıkarsa mhp yöneticileri gider diye kimse düşünmesin sakın hiç bir şart altında balgat bırakmaz koltuğu. Bırakmamak içinde bir erken seçimi ilk onlar gündeme getirir. 

Ülkücü hareket olarak yarınların planları yapılmazsa o kadar emek boşa gider. Hele bir 16 Nisan geçsin diyerek zaman kaybı yaşanıyor. 

Sonuç evet çıkarsa kimse seçimler 2019 diye bir hayal kurmasın. Yine en erken tarihte bir seçim gündeme gelecek diye düşünüyorum. 

Bütün olanlar gösteriyor ki refarandum sonucu ne olursa olsun sandık tekrar konulacak.

Görünen köy klavuz istemez diye boşuna dememiş atalarımız.

Rabbim hayırlısını versin diyelim bekleyelim.

Doğan Ay