Bir Türk delikanlısının en büyük hevesi; askerken üniforması ile yetiştiği mahalleye şöyle bir uğrayıp, sevdiceğine gözüküp, annesinin elini öpmektir.

15 Temmuz kalkışmasına iştirak eden üç beş kahpe bahane edilerek; bu kahpelerin üniformalı itilmiş, kakılmış, ezilmiş, büzülmüş yerlerde sürüklenen sünepe hallerinin sürekli televizyonlarda gösterilerek;Türk Ordusu'nu itibarsızlaştırma gayreti neyin nesidir Allah aşkına. 

...
Bu görüntüleri kaldırın televizyonlardan, indirim panolardan. İşte böyle yapıldığı içindir ki; darbenin oluşumu ve sonuçları üzerine şüpheler oluşuyor. Bunlardan birtanesi de çıkıp, "Bu darbe kontrollüydü" diyebiliyor. Buna neden olan sizlersiniz.
...
Her geçen gün bu milleti ortak tasa ve kıvançtan ayrıştırıyorsunuz. Bir Türk delikanlısının en büyük hevesi; askerken üniforması ile yetiştiği mahalleye şöyle bir uğrayıp, sevdiceğine gözüküp, annesinin elini öpmektir. Sormak isterim şimdi kaç gencimizin içinde böyle bir özlem vardır.
...
Evet, somut bir darbe girişimi özellikle Türk Ordusu'nun iştirak etmemesi, Türk milletinin de onun yanında yer alması, devletine sadakati sayesinde belki önlenebildi ancak sonuçlarının kültürümüzde, yerleşik alışkanlıklarımız ve algılarımız üzerinde yarattığı tahribat; devleti bizzat yönetenler tarafından yapılan hatalar nedeniyle çok büyük boyutlara ulaştı. Türk milletine maal olan zaferlerimiz arasında, onların kahramanları arasında ayrım yapılması düşünülemez; kahramanlarımıza tanınan ayrıcalıklar arasında farklılıklar olamaz.
...
Zihinlerde ayrışma ve ötekileştirmenin oluşması; burada taban bulan kin ve nefret sarmalının intikam hırsı ile kötülüğün rahmine düşmesi ile buradan hasıl olacak neticenin tahribatı bu millete yapılabilmiş en büyük darbe olacaktır. Allah korusun.
Not: Bir hatayı dile getirirken aynısını yapmamak adına kastettiğim görüntü ve afişleri koymadım.

Mehmet Soral